FOTO  7. Međunarodni susret dijaliziranih i transplantiranih VITEZ 2016

transplatacija bubrega, transplantacija, Vitez
Susreti se već sedmu godinu za redom organiziraju u Vitezu i Zaselju kod Viteza.
Prvi dio susreta bit će održan u Etno selu „ČARDACI" u petak 03.06.2016. u 11,00 sati a započet će Javnom tribinom „TRANSPLANTACIJA U BiH I REGIONU-JUČER DANAS SUTRA"
Na tribini ćemo ugostiti dr. Mirelu Bušić, Nacionalnu koordinatoricu za transplantaciju pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske, sa nama će biti I dr. Jaml Ahel također iz Ministarstva zdravlja RH, prof.EnisA Mešić iz UKC Tuzla kao i predstavnici Udruga i Udruženja iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.
U nastavku susreta predviđen je zajednički izlet u Sarajevu gdje će naši gosti obići staru jezgru grada, a tijekom sva tri dana, u Zaselju kod planinarskog doma, paralelno će se odvijati i sportska natjecanja u stolnom tenisu, boćanju, pikadu, šahu itd.
U nedjelju 05.06.2016. planirana je i sastanak Mreže transplantiranih Jugoistočne europe koju čine BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Rumunjska I Crna Gora a nakon zajedničkog ručka svim sudionicima će biti dodijeljene zahvalnice a najboljim natjecateljima medalje i pokali.
Značaj ovih susreta je višestruk. Prije svega razmjena pozitivnih iskustava, učenje od drugih a posebno zemlja EU, Slovenije i Hrvatske koja je lider u svijetu po broju transplantacija.
Zanimanjem medija za ovaj događaj podižemo svijest kod ljudi o važnosti darivanja organa poslije smrti u svrhu liječenja ljudi.