6 savjeta za zdravu prehranu kad puno radite

način prehrane, prehrana, zdrava prehrana
Zdravlje često prvo nastrada u tom slučaju, zato što ne mislimo o zdravoj prehrani kad imamo previše obaveza. Pokušajte slijediti sljedećih 6 savjeta za zdravu prehranu kad puno radite i uskoro ćete osjetiti promjenu na energetskom i zdravstvenom području. Nove prehrambene navike podržat će vaše napore nakon kojih nećete osjećati umor i iscrpljenost.

1.Pokušajte održat vaš način vježbanja i kada putujete. Birajte hotele koji imaju teretanu ili na put ponesite vijaču ili rastezljivu traku. To je jeftin i lagan način za vježbanje cijelog tijela i u najmanjoj hotelskoj sobi.

2.Informirajte se o restoranima zdrave hrane. Važno je jesti svježu i nutritivno izbalansiranu hranu. Stvorit ćete zdrave navike i u danima kada ste prezauzeti, nećete posezati za brzom hranom. Ova navika spriječiti će nakupljanje viška kilograma.

3.Spavajte. San će vam pomoći u održavanju tjelesne težine i zdravlja. Preporučuje se sedam do osam sati sna noću. Naspavani ćete bolje funkcionirati, a to će se pozitivno odraziti na vaš posao i zdravlje.

4.Poslovne večere mogu ugroziti vaš trud u nastojanju da izgubite višak kilograma ili održavanja balansiranog načina prehrane. U tom slučaju birajte restorane koji imaju ponudu koja odgovara vašoj prehrani. Izaberite protein + salatu ili povrće sa žara.

5.Ne zapostavljajte redovne preglede kod doktora. Rano otkrivanje bolesti je ključ u prevenciji i izlječenju. Upišite datume pregleda u svoj raspored i pazite da ih ne zaboravite!

6.ZNANjE JE MOĆ! Ured napunite zdravim grickalicama (orašasti plodovi i suho voće) koji će vam u trenutcima kada ste u potrazi za međuobrokom pomoći da u organizam unesete zdrave i nutritivno vrijedne namirnice!

Sve o zdravom načinu života i zdravoj prehrani saznajte na seminaru Snaga u Vama koji će se održati u subotu 31.03.2018. u Sarajevu. Voditeljica seminara je Tatjana Popović koja je studije Health Coaching-a je završila na svjetski priznatom Institutu za integrativnu prehranu u New Yorku. Organizator seminara je Apriori BH - Agencija za profesionalno usavršavanje.

--