5 vrsta namirnica koje mogu upropastiti vaš seksualni život

seksualni život, namirnice, libido, testosteron, kućni lijekovi, lijekovi, sol, presoliti, preslano jelo, sol, krvni tlak, povišeni krvni tlak, srčani udar
...namirnica mogu da ozbiljno utiču na vaš seksualni život:
1. Sol
Visok unos natrija je jedan od glavnih krivaca za visok krvni tlak, koji, sudeći po najnovijoj studiji Univerziteta Toolian, izaziva erektilnu disfunkciju koja ne može biti tretirana lijekovima namjenjenim za poboljšanje libida.

2. Soja
Studija koju je proveo Univerzitet Harvard otkrila je da ishrana bogata sojom može dovesti do erektilne disfunkcije. Do ovoga dolazi zbog toga što soja povećava nivo estrogena u organizmu i smanjuje nivo testosterona, prenosi b92.net.

3. Konzervirana hrana
Unutar svake konzerve nalazi se kemikalija Bisphenol A. Muškarci koji su izloženi visokom nivou ove kemikalije imaju četiri puta veće šanse da dobiju erektilnu disfunkciju i sedam puta veće šanse za probleme sa ejakulacijom.

4. Trans masti
One su najgori makro-nutrijenti za zdravlje kardiovaskularnog sistema, a uspješna erekcija zavisi od zdravlja srca i njegovog pravilnog rada.

5. Šećer
Istraživanja su pokazala da se nivo testosterona smanjuje i za 25 posto kada imamo previše šećera u krvi, a kada se nivo testosterona spusti, to utječe na erekciju.