5 razloga zbog kojih ćete zavoljeti patlidžan

patlidžan, blagodati
1. U sebi ima minerale potrebne za različite tjelesne funkcije. Sadrži kalcij koji je dobar za naše kosti i zube te željezo što znači da je namirnica koja pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica koje transportiraju molekule kisika diljem tijela.
"Dijetalna vlakna u ovom povrću potiču dobru probavu i tjeraju toksične tvari iz probavnog sustava, a redovita konzumacija patlidžana sprječava zatvor. "

2. Koža patlidžana sadrži fitonutrijente. Oni, između ostalog, pospješuju cirkulaciju krvi, a također pomažu mozgu da bolje funkcionira.

3. Dijetalna vlakna u patlidžanima potiču dobru probavu i tjeraju toksične tvari iz probavnog sustava. Redovita konzumacija patlidžana sprečava zatvor. Zbog velike količine vlakana također pomažu u snižavanju lošeg kolesterola i normaliziranju krvnog tlaka.

4. Ako želite smršaviti, onda definitivno jedite ovu namirnicu. Naime, ona ne sadrži masti i jedna šalica patlidžana ima samo 35 kalorija. Zbog svog sastava čini nas sitima i nakon obroka u kojem je i patlidžan sigurno ćete brzo osjetiti glad.

5. Dijabetičarima i ljudima koji imaju problema sa šećerom u krvi preporuča se da jedu patlidžan jer on ne sadrži puno ugljikohidrata i zahvaljujući tome pomaže u ublažavanju tih zdravstvenih stanja.

zadovoljna.hr