5 razloga zašto imate savršeno tijelo

tijelo, razlozi

1. Vaše srce je vrijedno divljenja

Iako zvuči kao klišej, vaše srce je zaista nevjerojatan organ. Otkuca otprilike pedeset tisuća puta u danu, što znači da u godini broj otkucaja iznosi nekoliko milijuna.

Tijekom života pošalje nekoliko tisuća litara krvi kroz kilometre vena. Prema tome, nijedan mu suvremeni stroj nije ravan kad je besprijekoran rad u pitanju. A tek osjećaji za koje je u stanju posebna su vrijednost koju vaše srce ima.

2. Mozak je nevjerojatan stroj

Milijuni stanica koje upravljaju vašim pokretima, osjećajima, mišljenjem, koordinacijom svih drugih organa i mnogim drugim funkcijama, obavljaju nevjerojatan posao.
Mozak tijekom života pohrani više podataka nego što ih sadrže velike nacionalne biblioteke. U usporedbi s računalom, u mozak stanu milijuni bajtova podataka.

Prema tome, nije ni čudo da mozak crpi sedamnaest posto ukupne energije koju tijelo potroši. Rad moždanih stanica može se dodatno poboljšati fizičkim aktivnostima, jer povećanim protokom krvi kroz moždane stanice poboljšavaju se mentalni procesi.

3. Posebni dijelovi tijela

Svatko ima dio tijela koji mu se sviđa, kojim je zadovoljan i koji ne bi htio mijenjati. Bili to dugi prsti, mala stopala, ravna kosa, visina, uši... samo se treba usredotočiti na one dijelove zbog kojih se dobro osjećate, zabilježiti ih na papir i staviti pored ogledala i na noćni ormarić kako bi vam uljepšali svaki dan i podigli vam samopouzdanje. A znamo da je samopouzdanje ono što pridonosi cjelokupnom izgledu.

4. Gledajte sebe tuđim očima

Sitne nepravilnosti na licu, dlačice, asimetriju i slične pojedinosti na vašem tijelu primjećujete samo vi. Jer drugi vas ne promatraju do najsitnijeg detalja satima kao što vi to činite ispred ogledala.

Zamislite sebe u očima vaših bližnjih, osoba koje vas vole. Kao što oni vide samo ono dobro na vama, pokušajte tako činiti i sami i osjećat ćete se odlično.

5. Moć promjene

Čak i ako ste nezadovoljni svojim tijelom, uvijek ga možete poboljšati. Činjenica je da samom fizičkom aktivnošću možete učiniti čuda. Također, dok vježbate, razmislite samo o zadivljujućoj količini i složenosti procesa koji se događaju u vašem tijelu i čine da sve funkcionira kako treba.

Jer vaše tijelo je samo po sebi jedan savršen mehanizam koji zaslužuje poštovanje, koliko god ponekad bili nezadovoljni njime i mislili da može biti i bolje. No ono što poklon sadrži unutar kutije mnogo je važnije od ukrasnog papira u koji je umotan.

Izvor: zadovoljna.hr