5 najčešćih mitova o mršavljenju u koje ne trebamo vjerovati

 5 najčešćih mitova o mršavljenju u koje ne trebamo vjerovati
1. "Imat ću ravan trbuh ako radim trbušnjake"

Trbušnjaci će ojačati trbušne mišiće, ali dok god imate masne naslage na trbuhu oni neće biti vidljivi. Zapamtite, trbušnjaci se dobivaju u kuhinji. Uz zdravu i balansiranu prehranu kombinirajte kardio treninge i vježbe s utezima i tek onda ćete vidjeti rezultate svog rada.
2. "Dižem li utege, bit ću nabildana"

Ovo je česta zabluda. Ključ za povećanu mišićnu masu je testosteron, a muškarci ga imaju 20 do 30 puta više od žena i zato se kod njih rezultati vide brže. Drage dame, bez ikakvog straha tu i tamo napravite trening s utezima jer će vam se ubrzati metabolizam i proces mršavljenja će ići puno brže.
3. "Brže ću smršaviti, ako manje jedem"

Ako ste odlučili drastično smanjili unos hrane da bi izgubili višak kilograma radite veliku grešku. Unosom manje od 1200 (žene) ili 1800 (muškarci) kalorija na dan riskirate manjak energije i usporavanje metabolizma. Bolje rješenje bi bilo da jedete šest manjih obroka u danu.

4. "Dok jedem zdravo, mogu jesti koliko hoću"

Opet krivo. Naime, najvažnije su veličine porcija! Nema veze što je neka namirnica niskokalorična jer ako je unostite u velikim količinama, svejedno opet u tijelo ubacujete kalorije.
5. "Znojim se, znači mršavim"

Znojenje je način na koji se tijelo hladi. Obilno znojenje tokom vježbanja može vas navesti da pomislite kako dobro vježbate, ali da bi izgubili puno kalorija, vaši mišići trebaju naporno raditi, a puls se treba povećati i disanje ubrzati.