4 načina kako se riješiti prištića na stražnjici

prištići, nastanak prištića i akni, stražnjica
Dosadan, čak pomalo iritantan estetski problem može mučiti sve, no posebno su mu sklone žene koje vježbaju. Zbog znojenja i iritacije tog dijela tijela, u folikulama dlaka skupljaju se mrtve stanice i bakterije te nastaju akne. No dobra je vijest da ih se, na čak 4 različita načina, možete riješiti

1. Benzoidni peroksid eliminira višak ulja
Kako bi riješili problem akni na stražnjici potrebno je kupovati kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak naime, čisti mrtve stanice kože, eliminira višak ulja i sebuma u folikulama te tako sprečava daljnje upalne procese.

2. Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice
Salicilna kiselina pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože te čisti začepljene pore. Gel koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rješavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom, koja djeluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je mjesto tretirati nekoliko puta tjedno kako bi se vidjeli rezultati.

3. Mliječna kiselina djeluje poput pilinga
Potražite losione za tijelo koje sadrže mliječnu kiselinu. Ona naime, nježno čisti mrtve stanice kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju prištića. Prije kupnje losiona za tijelo svakako provjerite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mliječnu kiselinu.

4. Tuširanje uklanja glavnog uzročnika prištića
Ukoliko ponekad, nakon vježbanja ili jurišanja po gradu umjesto pod tuš duže ostanete u znojnoj odjeći povećavate šanse za nastanak prištića na stražnjici. Naime, znojna odjeća puna je bakterija, stoga je najbolje nakon vježbanja uskočiti pod tuš, a za bolji efekt koristite spužvu za kupanje kojom ćete usput napraviti i lagani piling kože.

DL