3 situacije u kojima se možete ozlijediti 'ispod pojasa'

stidne dlačice, depilacija, bikini zona, bikini, depilacija, bikini zona, mit, mitovi, stidne dlačice, depilacija, intimna zona, savjeti, ginekolog, situacija, Ozlijediti, intimna zona, brazilka , intimna frizura, Savjet, kozmetičarka

1. Depilacija britvicom ili voskom

Većina ozljeda vagine dogode se uslijed depilacije, bilo britvicom ili voskom. Kod depilacije britvicom događaju se porezotine, a kod depilacije voskom može se dogoditi da je vosak prevruć što rezultira opeklinom. Osim rizika od porezotina i opeklina, uklanjanjem svih dlačica s prepona i intimnog područja (brazilska depilacija) povećava se i rizik od uraslih dlačica, infekcija, upala i sličnih genitalnih problema.

Ozljede vagine kod depilacije prevrućim voskom mogu se ublažiti stavljanjem hladnog kompresa koji će ublažiti crvenilo i bol, ali čim osjetite da je vosak prevruć, prestanite se depilirati (ukoliko ste u salonu upozorite na to kozmetičarku). Kod kućne depilacije voskom temperaturu je najbolje provjeriti na način da nanesete malo voska na zglob prije nego ga namažete na osjetljivu kožu bikini područja.

2. Korištenje neprikladnih pomagala

Ozljede vagine događaju se i uslijed korištenja neprikladnih pomagala u seksualnu svrhu.

'Korištenjem seksualnih pomagala kupljenih u sex shopovima žena se neće ozlijediti, ali ako koristi neprikladne predmete može oštetiti rodnicu', napominje dr. Jerbić-Cecelja te dodaje da se vagina može ozlijediti i zbog (pre)grubog seksualnog odnosa.

3. Lom zdjelice

Lomovi kostiju zdjelice prilično su rijetki, a najčešće se događaju uslijed padova te biciklističkih i automobilskih nesreća. Uglavnom je uvijek riječ o manjim lomovima zdjelice, a iako su jako bolni, ne zahtijevaju operaciju. Ako ste doživjeli prometnu nesreću ili sumnjate da ste slomili zdjelici, napravite rendgen.

Izvor: zadovoljna.hr