3 razloga zašto biste trebali početi jesti maslac od kikirikija

maslac od kikirikija, blagodati, maslac od kikirikija, zdravlje

1. Pun je hranjivih tvari

Maslac od kikirikija je bogat vitaminom E, moćnim antioksidantom koji štiti organizam od djelovanja slobodnih radikala, kao i vitaminom B6 koji jača imunitet tijela. Uz to sadrži magnezij koji je neizbježan mineral u izgradnji kostiju, te kalij koji osigurava zdravlje mišića.

Studija objavljena u magazinu Journal of the American Medical Association pokazala je da konzumacija 30 grama maslaca od kikirikija pet puta tjedno smanjuje rizik od dobivanja dijabetesa tipa 2 za 30 posto. Ovdje pronađite 2-dnevni jelovnik koji uravnotežuje šećer u krvi.

2. Pomaže kod mršavljenja 

Nazvati maslac od kikirikija dijetalnom prehranom možda se čini kao sulud čin - osobito jer sadrži 180 do 210 kalorija po serviranju. No ovaj namaz ima zapanjujući količinu prehrambenih vlakana i proteina koji jamče dulju sitost, te sprječavaju pojedince da se prejedaju.

3. Sadrži dobre masnoće

Maslac od kikirikija sadrži nezasićene masne kiseline koje osiguravaju zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava. Znanost je dokazala da osobe koje jedu nezasićene masne kiseline imaju manje masti na predjelu trbuha od osoba koje uživaju u ugljikohidratima te zasićenim masnim kiselinama.

Svježa jabuka i žlica maslaca od kikirikija predstavlju odlična kombinacija za međuobrok, o čemu više možete pročitati ovdje. Zavirite u našu fotogaleriju i saznajte kako sve možete kombinirati maslac o kikirikija u svakodnevnim obrocima.

punkufer.hr