3 aktivnosti koje su dobre za tvoje emocionalno zdravlje

aktivnost, emocionalno zdravlje, Nova godina, novogodisnje odluke, zdravlje

1. Kreativnost

Raditi nešto kreativno, sjajan je način za njegu tvog unutarnjeg blagostanja. Npr. pregledavanjem i organizacijom starih slika, prisjetit ćeš se lijepih trenutaka, koje si provela s obitelji i prijateljima. Također, tako možeš napraviti i male poklone za drage ljude, što će te ispuniti srećom i zadovoljstvom.

2. Glazba

Ništa ne smiruje dušu poput slušanja omiljene glazbe. Glazba na putu ili u kući, nakon napornog radnog dana, ublažit će i najveći stres. I brojna istraživanja to potvrđuju, posebno kada se radi o klasičnoj glazbi. A osim ublažavanja stresa, glazba dokazano usporava otkucaje srca te smanjuje krvni tlak.

3. Nešto novo

Jedan od najboljih načina kako da se opustiš te nahraniš svoju dušu, svakako je to da izađeš iz svoja 4 zida te isprobaš nešto novo. Ako nemaš običaj odlaziti u kazalište ili muzeje, napravi upravo to. Pronađi neki novi hobi, na koji dosad nisi niti pomišljala. Izađi s prijateljicama na neko neuobičajeno mjesto. Odmak od rutine uvijek je dobra stvar, a tko zna što sve tako možeš vidjeti i doživjeti.

Izvor: index.hr