24.obljetnica osnutka Doma zdravlja u Mostaru.

Dom zdravlja Mostar

-Zdravstvena skrb građana i poboljšanje uvjeta rada i materijalnih uvjeta uposlenih u zdravstvu jedan su od prioriteta rada Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Potvrda ovih riječi može se pronaći u više okončanih projekata ili onih koji su u tijeku" rekao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije pozdravljajući okupljene na svečanosti obilježavanja 24.obljetnice osnutka Doma zdravlja u Mostaru.

Predsjednik Herceg dodao je i to da Vlada razvitak zdravstvenog sustava promišlja dugoročno i na tom tragu usvojena je Strategija za provedbu reforme iz područja zdravstva za razdoblje od 2017. do 2020. godine.
Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji tom prigodom čestitao obljetnicu menadžmentu i svim djelatnicima Doma zdravlja te izrazio riječi zahvale za sve što čine za zdravstvenu skrb građana Mostara te i u budućnosti obećao potporu Grada Mostara i njega osobno radu i projektima koji će biti na korist Doma zdravlja i zdravstvene skrbi građana.

-Dom zdravlja Mostar je najveća javno zdravstvena ustanova primarne razine u Hercegovini. Broji 370 djelatnika, ljudi kojima ovo nije posao već poziv. Organizirana je kroz 18 službi, četiri centra te se brine približno oko 100 tisuća stanovnika Mostara'', rekao je Mario Kordić ravnatelj mostarskog Doma zdravlja.
Kordić je istaknuo kako Dom zdravlja Mostar spada među najbolje organizirane zdravstvene ustanove u državi čemu svjedoče bojne nagrade i priznanja koja su dobili, te je ukazao i na važnost zdravlja koje je ''ipak najvažniji dar koji imamo''.
''Očuvanje zdravlja naša je primarna misija zato apeliram da osvještavamo važnost razvoja javno zdravstvenih programa i strategija, da dopremo do svakog pojedinca i prenesemo poruku da je zdravlje ipak najvažniji dar koji imamo'', istaknuo je Kordić te zahvalio predsjedniku Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanske županije i gradonačečniku Ljubi Bešliću i Gradu Mostaru uz čiju su potporu uspješno realizirali niz projekata među kojima se najviše ističe obnova zgrade Doma zdravlja.
U sklopu programa obilježavanja obljetnice Doma zdravlja u Mostaru prezentiran je njegov dosadašnji rad, prikazana vježba reanimiranja - hitna medicinska pomoć, te održani Dani otvorenih vrata za građane.

Uz brojne goste i uzvanike svečanosti su bili nazočni i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina te načelnici Božo Ćorić i Predrag Šupljeglav.