10 savjeta za konstantno mršavljenje

Na taj način se sav trud brojanja kalorija jednostavno poništio, kile su se povratile te ste opet na početku.

Kako se to ne bi dogodilo, tako poslušajte savjete kako izbjeći negativne navike, održati liniju i zdravlje te, čak, smršavjeti.

1. Smanjite broj obroka u restoranima

Neki svaki dan pojedu nešto izvan kuće, bio to fast food ili obilna večera. Kada bi si dopustili recimo samo jednom tjedno takav neki izlet ili dobro planirali prilikom narudžbe da pojedete neku salatu od piletine umjesto tjestenine, sigurno bi izgubili pet kilograma u mjesec dana.

2. U tjednoj nabavci preskočite kupiti grickalice

Kada ne bi u kući imali nikakvih čipseva, kokica i kikirikija, sigurno vam se više puta ne bi dalo skoknuti do dućana, iako vas je obuzela velika želja za grickanjem.

3. Jedite iz malog tanjura

Jako ste gladni, sve vam je fino i ne možete si pomoći da ne natrpate tanjur. U tom slučaju uzmite mali tanjur, pa ga popunite i utažite želju za hrpom hrane, a zasigurno nećete ostati gladni.

Isto vrijedi i kada ste vani, probajte se suzdržati od xxl porcija i zadovoljite se malim - za toliko puta ćete se i smanjiti.

4. Izbacite noćno jedenje

To bi trebao biti zakon da se ne jede poslije 18 sati, ali čak i da si dopustite 1-2 tjedno kršenje tog zakona, sigurno bi kile bile u opadanju.

5. Najedite se za doručak

Kada se dobro najedete za doručak sa zdravim miksom proteina i cjelovitim žitaricama gotovo cijeli dan nećete osjećati jaku glad. Nego ćete moći kroz dan pojesti još poneki lagani obrok samo kako bi održavali svoju energiju te na taj način mršavjeli kroz cijelu godinu.

6. Nagradite se najdražim slatkišem

Tijekom konstantne pažnje što jedete, lako vam može puknuti film. Stoga na kraju dana, ako je prošao kako ste planirali, računajte da se počastite redom crne čokolade, čašom vina ili što vam već pruža zadovoljstvo da istim tempom nastavite i sutrašnji dan.

7.Uvedite fizičku aktivnost u život

Kada bi se samo počeli bilo kako kretati, sigurno bi se kile počele topiti. Najbolje bi bilo uvesti 2-3 puta tjedno određenu aktivnost poput zumbe, boksa ili neki borilačkih vještina. Naravno, problem više nastaje zbog nedostatka vremena, pa predlažemo i pametno iskorištenu pauzu na poslu na koji ste došli biciklom ili ponijeli tenisice za hodanje i trčanje.

8. Napravite si playlistu za vježbanje

Na svom iPodu ili mp3-u stavite listu pjesama koje vas pokreću i sa slušalicama na ušima odite u teretanu i trčati. Dobre stvari će vas motivirati na daljnje vježbanje i nećete htjeti stati dok ne poslušate listu do kraja.

9. Smršavite u kući

Kada bi vam stalno na pameti bila neka vježba onda bi ju mogli primijeniti na razne načine u svako doba dana. Primjerice plesati dok perete suđe i peglate ili, pak, dok traju preduge reklame usred filma malo stepate, preskočite koji put uže, napravite nekoliko trbušnjaka ili čučnjeva.

10. Družite se uz sport

Najčešće druženje u Hrvata je kava tijekom dana i ispijanje cuga navečer. Imate li nekoliko dogovora dnevno, tada nakon posla sjednete na kavu, pa sjednete na ručak te navečer na još nekoliko pića.

No kada bi poneko druženje usmjerili na šetnju, squash, badminton ili vožnju rolama - tada ne bi trebali brinuti za višak kalorija pojedenih tog dana.

izvor: she.hr