10 iznenađujućih trikova s jabukama koje će vam olakšati život

kolač, jabuke, jabuka, zdravlje, otrov, BIH, jabuke, krumpir, jabuke, zdravlje, stvari, jabuka, kolač od jabuka, voće, kuhinja, majka, dijete, priča, dosada, kora, voćka, voćnjaci,  voće naranča, povrće, voće i povrće, sirovo povrće, trikovi, voće, povrće, voće i povrće, pesticidi, kako ukoloniti, mostarski vicevi, vicevi, Popovo polje, jabuke, šteta, cigareta, cigare, jabuke, namirnice, ljepota, konzumirati, jabuka, zdravlje, dijabetičari, dijabetes, jabuka, voće

Uistinu, ova je voćka prepuna vitamina i minerala koje jačaju imunitet tijela, a u našim je krajevima dostupna tijekom cijele godine. Osim za jelo, možete je koristiti i na ove kreativne i korisne načine

1. Ubrzava zrenje drugog voća
Jabuke ispuštaju plin koje će ubrzati proces zrenja voća poput banana, kivija i rajčica. Stavite jednu jabuku ili nekoliko njenih kriški u vrećicu sa zelenim bananama i pustite je da odradi svoj posao, odnosno da tvrdi plodovi postanu mekani i slatki.

2. Očvršćuje vaša bedra
Čudno, ali istinito: stiskanje jabuke učinkovita je vježba koja će očvrsnuti mišiće na bedrima! Položite jabuku između koljena pa ju pokušajte zgnječiti koristeći samo snagu nogu. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko puta dnevno po 10 sekundi.

"Jabuka je iznimno stvestrano voće koje produljuje svježinu drugih namirnica, proljepšava izgled kože i miris doma, a može se koristiti i kao rekvizit za vježbanje. "

3. Razmekšava grudice smeđeg šećera
Mnogi izbjegavaju upotrebu smeđeg šećera jer se njegovi kristali brzo zalijepe u čvrstu grudu, te ih je teško razdvojiti. Kad se to dogodi odvojite grudu šećera u posebnu vrećicu i s njom stavite krišku jabuke koja će odraditi ovaj težak posao umjesto vas za nekoliko dana.

4. Proljepšava kožu
Iskoristite hranjive tvari jabuke kako bi koži podarili ljepši izgled. Naribajte jabuku, pomiješajte je s malo smeđeg šećera pa ovim pilingom očistite lice. U naribanu jabuku, pak, dodajte malo zobenih pahuljica i maslinovog ulja kako bi dobili hranjivu masku koja će osvježiti vaš izgled.

5. Uklanja osjećaj mučnine
Jeste li i vi jedna od osoba koja ne podnosi putovanja zbog mučnine? Slijedeći put kad odlazite na put pojedite jednu zelenu jabuku, koja uklanja taj neugodan osjećaj. Zelene jabuke navodno mogu umanjiti i neke simptome migrene, pa je korisno imati ih pri ruci.

Čips od jabuke možete pojesti, ili nanizati na špagu i objesiti o jelku

Čips od jabuke možete pojesti, ili nanizati na špagu i objesiti o jelku (Foto: stockfood)

6. Čuva svježinu kruha i kolača
Ako trebate pohraniti kruh ili kolač na nekoliko dana, spremite ih zajedno s kriškom jabuke. Jabuke su odlični ovlaživači koji će produljiti svježinu vaših namirnica.

7. Osigurava vlažnost pečene purice
Bojite se da ćete isušiti nemasno meso purice tijekom višesatnog pečenja? U njenu unutrašnjost položite polovicu jabuke koja će osigurati sočnost konačnog proizvoda.

8. Ukrašava dom
Posušite tanke kriške jabuke kao da pripremate zdravi čips, pa umjesto u usta, stavite ih na špagu i njime ukrasite blagdansku jelku. Cijele voćke možete iskoristiti za ukras adventskog vijenca.

9. 'Glumi' posudu
Prepolovite jabuku, izdubite njen sadržaj, dobro je operite, pa je iskoristite kao posudu za služenje blagdanskih slastica. Izdubljena jabuka može vam poslužiti i kao stalak za lučice.

10. Uljepšava miris doma
Ne morate trošiti dodatan novac za sprejeve kojima ćete namirisati dom. Umjesto toga napravite potpuri od dehidriranih jabuka, cimeta, klinčića, korice naranče i drugih blagdanskih začina.

zadovoljna.dnevnik.hr