Zdravi kikiriki maslac gotov za samo 10 minuta

kikiriki
... no kako je kikiriki maslac čest na meniju onih koji brinu o svom zdravlju i u njemu nalaze savršen mali proteinski obrok - važno je znati da nije svaki kikiriki maslac baš tako dobar.

Onaj tko zna gdje ga kupuje, od kojih proizvođača i što sve taj maslac sadrži možda nikada neće imati potrebu napraviti svoj kikiriki maslac, a svi vi ostali - znajte, to uopće nije ni teško ni komplicirano. A dobit ćete dovoljnu količinu da sebi danima možete priušti tu malu proteinsku bombicu bez straha da s njom unosite i sve one loše dodatke.

Sve što vam je potrebno su oraščići, a da među njima uopće ni ne mora biti kikiriki. Toliko je zdravog izbora da stvarno možete napraviti maslac po svojoj mjeri, mazati ga na kruh ili jesti kašikom - bez straha. A treba vam samo 10 minuta vremena, dvije šolje pune različitih vrsta oraščića ili sjemenki.

Možete birati - orahe, bademe, kikiriki, indijske oraščiće, sjemenke suncokreta, malo chia sjemenki, sjemenke lana, konoplje - čega god!

Samo ih istresite u blender i miksajte s maslacem dok god ne dobijete finu, jednoličnu i kremastu smjesu. Za to će vam doslovno trebati 5 do 10 minuta i gotovo!

Maslac prelijte u teglu i uživajte u njemu znajući da je vaš proteinski obrok sada siguran - bez dodataka, bez skrivenih šećera, soli i masti, samo s mnogo ukusnih proteina. I ne zaboravite da za maksimalan učinak ne upotrijebite bijeli kruh.