Završilo blagdansko izdanje „Slatkog nokturna“ i novog turističkog proizvoda „Špelunkice“

samobor
...projekta „Samoborski slatki nokturno" te novog turističkog proizvoda „Špelunkice", u sklopu kojeg se u dvije atraktivne kupole odvijao bogat program promocije samoborskog slastičarstva te prvi projekt pripovjednog turizma, u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora.

Samoborski slatki nokturno nastavak je već započetog projekta promocije samoborskog slastičarstva, ovog puta tijekom najljepšeg perioda u godini - božićnog adventa. Samoborski slastičari predstavili su svoje slatke proizvode s naglaskom na razne oblike Marija torte koja se mogla kušati i kupiti u nekoliko varijanti: Marija torta, Marija šnite, Marija minjoni i sladoledna tortica Marija, i to kod Franja cateringa, slastičarnice Monika i Slatke tvornice Medenko te slastičarnice i pekarnice Zemljič. Marija torta, netom je promovirana tradicionalna samoborska slastica čija je receptura revitalizirana uz potporu Hrvatske turističke zajednice, te ujedno povezuje kulturu, glazbu i gastronomiju.

Novi turistički proizvod, „Špelunkica", prvi je projekt pripovjednog turizma također u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora, te je pregrštom pričaonica, likovnih radionica i predstava u blagdanskom raspoloženju okupio velik broj malih i velikih gostiju.

U glazbenom djelu programa u obje su kupole nastupili učenici iz Malog muzičkog ateljea i to kvartet gitara, duo gitara i violina, mali trio gitara i klavijature.