FOTO  Završena tradicionalna manifestacija ''Prinsjesdag ''u Den Haag-u

Osimdomaćih visokih vojnih, političkih i građanskih predstavnika na ovoj manifestaciji su bili nazočni i predstavnici diplomatskog kora.Izlaganje Kraljice Beatrix se svodilo na par veoma važnih tema koje su veoma značajne kako za samu Nizozemsku tako i za cijelu EU.

Izlaganje Kraljice Beatrix bilo je veoma ozbiljno i zabrinjavajuće što se tiče cijele situacije i akcent cijelog izlaganja je bio da ''ekonomska kriza '' traje .
''Ekonomiju i državni financijski sektor dovesti u ''ravnotežu'' je zadatak svih Nizozemaca i svih onih koji žive u Nizozemskoj " izjavila je Kraljica Beatrix.

Rješavanje postojeće ekonomske krize i to bez ikakvoga odgadanja, ekonomska kriza je kao nikad do sada dosegla najdublju točku i Nizozemska kao zemlja izvoznik trpi katasrofalne posljedice. Broj nezaposlenih se povećava iz dana u dan, a ekonomski prirast je sve manji i manji na što do danas Nizozemska nije naviknuta .'' ''Ipak je Nizozemska u socijalnom i ekonomskom smislu jaka država, izgrađena na dugoj tradiciji internacionalnog poduzetništva i trgovine, teškog rada, solidarnosti između nacionalnih skupina i različitih generacija. ''Naše generacije su dokazale da u teškim vremenima mogu premostiti sve različitosti i sve u službi socijalno-ekonomskih kretanja naše nam domovine. Iz svih tih primjera možemo vjerovati u bolju budućnost .', riječi su Kraljice Beatrix.

Iz Deen Haga za hercegovina.info Miroslav Braco Buhač