FOTO  Završena ekonomijada u Grčkoj: 'Ovakva atmosfera i duh, ne osjete se svaki dan'

ekonomija, ekonomijada, grčka

Pet dana i četiri noći proveli su studenti Ekonomskog fakulteta u hotelu Oranopolisu, Halkaidi, Grčka ( 08.05.'15 - 12.05'15). Da će ovo putovanja biti posebno dalo se naslutiti od samoga početka. Putovati sa još 58 kolega više od 24 sata autobusom kroz, Srbiju, Makedoniju i Grčku do krajnjeg odredišta jednom riječju je, nezaboravno, igrom slučaja imali smo i mali Team Building, al neka detalji ostanu jedna mala tajna studenata koji su putovali.

Na najboljoj ekonomijadi do sada okupili su se studenti iz 9 država, sa preko 25 fakulteta, ukupno nešto više od 2000 studenata. Imati priliku vidjet i uživati u zemlji koja je kolijevka europske civilizacije, olimpijskih igara i antičke kulture , uz nas pošlo je za rukom i ekonomistima iz Ljubljane, Maribora, Kopra, Osijeka, Pule, Banjaluke, Prijedora, Brčkog, Sarajeva, Skopja ,Prištine, Niša, Beograda, Kragujevca, Subotice  itd. . . Proširili smo osobne vidokruge stekli nova saznanja i mnogobrojna prijateljstva. Sve što je lijepo kratko traje, nakon pet dana morali smo se vratiti studentskom životu zatrpanom kolokvijima i predavanjima.

Uz odličan provod, skoro savršenu organizaciju, moram naglasiti i natjecateljski dio koji nikada nije bio brojniji i bogatiji sve je prošlo u najboljem redu. Naši studenti, vaše i moje kolege, na najbolji način su predstavljali naš fakultet i u sve utakmice su ušli sa maksimalnim zalaganjem, ali nedostajalo je malo sportske sreće. Ispadanje u prvom krugu u muškom rukometu i stolnom tenisu nije nas pokolebalo. U malom nogometu svoje natjecanje samo završili u ¼ finala gdje su momci iz Banjaluke bili za nijansu uspješniji, ali šlag dolazi na kraju kolegice su u odbojci osvojile 3.mjesto na čemu im još jednom čestitamo. Naši studenti su pokazali izuzetan trud u natjecanju s drugim ekipama tako da je gore nabrojano i više nego dobar rezultat.

Mogao bih napisati barem deset stranica teksta ali mislim da ste poantu shvatili. Jedno je otići s par prijatelja na putovanje i super se provesti, međutim ovakva atmosfera i duh, osjećaj koji s vama dijele još stotine drugih studenata, ne osjeti se svaki dan. Čak ni duga vožnja ni manjak sna nije bio problem, zbog ovakvih putovanja definitivno se isplati biti duže godina student Ekonomije.

U ime studenata koji su bili na Ekonomijadi 2015 želimo se zahvaliti onima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Ponajprije hvala vozačima Autoprijevoza Mostar na razumijevanju i strpljenju, računovodstvu Ekonomskog fakulteta, članovima Studentskog Zbora EFMO na pomoći u realizaciji projekta te Upravi Ekonomskog Fakulteta u Mostaru prodekanu prof.dr.sc. Zdenku Klepiću i dekanici prof.dr.sc. Mili Gadžić i čovjeku bez kojeg ovaj projekt nikada ne bi bio realiziran prodekanu doc.dr.sc. Igoru Živku.

 Također, hvala svim našim sponzorima i poduriteljima, a to su: Ekonomski Fakultet Sveučilišta u Mostaru, Studentski Zbor Sveučilišta u Mostaru, JP ELEKTROPRIVREDA HRVATSKE ZAJEDNICE HERCEG BOSNE D.D. , The Pink Panther-Mostar, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, Binvest Posušje d.o.o. - Ožujsko pivo, Caffe and Night club Drugi Način, HERA d.o.o. Mostar, Autoprevoz Mostar, Pekarna Suncokret, Biokomerc d.o.o.,. Lumen d.o.o. Drinovci, Oil Ac Mostar, Antonio Commerce, Općina Grude, Caffe pizzerija SKRIPTA, Caffe bar INDEKS, Leda d.d. Široki Brijeg, Džida d.o.o. Čitluk, Olovka Posušje i FTM Novi Travnik.
I nadam se kako se vidimo ponovno i dogodine na Ekonomijadi 2016!

U potpisu organizatori i nositelji projekta Drago Damjanović i Tomislav Zeleničić