Zauzeti muškarac

Upoznali ste se ovako, tek usput? Preko prijatelja? Možda ga znate već duže vrijeme iz viđenja. Čim ste ga vidjeli znali ste, to je to. Zaljubili ste se preko ušiju ili vam jednostavno ne ide iz glave od te kave na kojoj ste bili ili tog susreta koji je vama puno značio? Svidjeli ste se jedno drugome, no postoji problem. On je zauzet.

Pitate se što vam je činiti. Jasno vam je da ne želite razoriti nečiju vezu, brak ili ljubav, no s druge strane pitate se je li to stvarno čvrsto i je li to ljubav što on ima s drugom ženom, ako je zainteresiran za vas.

Bez obzira kakva bila situacija, ovaj put nije vrijeme da slušate srce, već razum. Postoje svakakvi slučajevi zauzetosti, no većim dijelom, vama nije mjesto da se petljate u bilo koji od njih.

Zaljubljen u drugu

Zaljubljen u drugu, a zainteresiran za vas? Razmislite malo. Ne dopustite da vam prioritet bude muškarac kojem ste vi samo zamjena. Zašto bi si vi dopustili da čekate nekog tko trči za drugom ženom? Vama obećava brda i doline, ali uvijek postoji neki razlog zašto mora otići k njoj. Ne dajte se prevariti. Muškarcu kojem je stalo do vas, pokazati će to djelima, a ne riječima i ništa ga neće omesti u tome da ponosno stane s vama u javnost, pred bilo koju bivšu djevojku, ili pred bilo kime ukoliko ste vi ta, koju je zaista i izabrao.

U braku

Bez obzira ima li djece ili nema, da li je pred rastavom ili se stalno svađa sa ženom, ovo je slučaj u kojem vi nemate što raditi. Uvijek postoje neke iznimne situacije i naslušat ćete se raznih priča i događaja od prijateljica, kolegica ili poznanica koji uvijek imaju neki ''opravdani'' razlog zašto su stupile u vezu sa oženjenim muškarcem. Zapitajte se biste li voljeli da taj isti muškarac jednom to napravi vama.
Postoji još gora varijanta, a to je da vam tek naknadno kaže da je oženjen. Koji god slučaj bio, bježite glavom bez obzira od takvih muškaraca. Što god da vam isti rekao, objasnio, znajte da niste čuli drugu stranu. Osim toga, kako god da okrenete još uvijek je oženjen. Kaže da će se rastati i da je brak sa sadašnjom suprugom bila pogreška. Saznajte malo više o tome. Da li ste vi ti koji ste poljuljali njegov brak, ili je njegov brak već duže vrijeme u krizi?
Ukoliko doista razmatrate opciju da je vaša budućnost upravo s tim muškarcem, čekajte da se rastane. Maknite se od bilo koga tko vam nudi blistavu budućnost bez dokaza. Muškarac kojem zaista nije dobro u braku, rastat će se i bez vašeg utjecaja. Osim toga, druga žena je najčešće razlog zašto se brak poljuljao, zato ako se maknete, možda spasite nečiju sreću, a to je puno vrednije od toga da se ista stvar, s nekom drugom ženom jednom dogodi vama.

U vezi

Nije toliko bitna niti duljina veze, već čvrstina. Događa se svima. Svi smo mi jedni drugima na neki način kušnja. Sigurno se dogodilo da vam se u nekom trenutku života netko svidio, a bili ste zauzeti. Bez obzira da li ste zbog te druge osobe napustili tadašnju vezu i da li je to bio odličan potez ili velika greška znali ste tek nakon nekog vremena. Muškarac koji je u vezi zasigurno ima osjećaja prema sadašnjoj djevojci inače bi bio slobodan, tu se slažemo. No bez obzira koliko ste privlačni jedno drugome ne upuštajte se u takvo što. Razgovarajte s dotičnim i upitajte ga što mu fali u vezi i zbog čega on misli da će upravo s vama imati bolju budućnost nego sa sadašnjom djevojkom. Savjetujte ga da porazgovara sa sadašnjom o tom problemu. Ukoliko on kaže da je problem ljubomora, vrijeme je da se povučete, jer istinu na sunce njegova sadašnja djevojka ima puno pravo biti ljubomorna, a tu ste opet djelomice vi krivi jer ste vi ta zbog koje je ona zavidna. Zato nemojte biti žena koja je razorila nečiju vezu. Neka to bude neka druga, a ukoliko je on takav, biti će zasigurno. Osim toga, možda njihova veza upravo zbog vas očvrsne, a vi ćete čiste savjesti, naći nekoga novog i slobodnog.

Udovac

Nažalost moramo spomenuti i ovaj slučaj. Vaše je, a i njegovo pravo da započne život s nekim novim. No imajte na umu da ćete njemu cijeli život vjerojatno biti na drugome mjestu. Ukoliko vam to odgovara, samo naprijed. Bez obzira pod kojim je okolnostima ostao bez prve žene, da li je to bila bolest, kakva nesreća ili nešto treće, sigurno mu nije bilo lako, i uvijek će se rado sjetiti njihovih trenutaka na što vi trebate biti spremni i svjesni svega što slijedi ili može slijediti.

Veza na daljinu

On se upravo doselio u vaš grad ili državu, no tamo gdje je prije živio ima drugu. Ne planira se vratiti, niti prekinuti vezu na daljinu, barem ne za sada. Vi postupite na isti način. Pričekajte neko vrijeme da se njihova ljubav ohladi. Ukoliko se radi o stvarno čvrstoj vezi, sami ćete to shvatiti, no na vašu sreću, u 80% slučajeva već nakon par mjeseci, veze na daljinu pucaju te se partneri bacaju u potragu za nekim novim ako već nisu našli nekoga zbog koga je veza i oslabila. U ovom slučaju najbolji savjet je da dotičnome date do znanja da ste zainteresirani, no nakon toga pustiti da se sve riješi samo od sebe. Objasnite mu da razumijete zašto ne želi ulaziti u vezu, ili zašto vi ne želite ulaziti u vezu sve dok se njegova veza na daljinu ne prekine. Naime ako već dođe do prekida veze, vi ćete prvi saznati, i imate potpuno pravo započeti vezu s istim.


Doista je velik broj slobodnih muškaraca. U trenutku kada vam se netko svidi nije vam važno da li je slobodan ili nije. No to nekada može biti presudno da se ista stvar vama dogodi. Promotrite sve činjenice prije nego se upustite u vezu sa zauzetim muškarcem. Koliko god da vam se sviđao i vaše srce vam govorilo da ga pod svaku cijenu morate imati, ne dajte se zavarati. Ljudi najčešće žele ono što im je zabranjeno. No što imate od toga da kvarite nečiju sreću? Prepustite sudbini tuđe veze, a vi se koncentrirajte na vašu, ili potencijalnu, ali sa slobodnim muškarcem.

Mia P/zena.hr