Zašto na posao ići biciklom

biciklizam, žene, biciklo, seks, biciklo, vožnja bicikla, biciklist
Vožnja biciklom do radnoga mjesta ima zaista mnogo dobrobiti - od dobrobiti za čovjekovo zdravlje do općenite dobrobiti za okoliš. Ne dopustite da vas hladnoća ili loše vrijeme spriječe od zdravoga načina života.

1. Smanjuje stres
Pitate li bilo koju osobu koja svakodnevno biciklira, reći će vam da je bicikl više od prijevoznoga sredstva. To je svojevrsna anti-stres terapija. Mnoga su istraživanja pokazala kako samo 20 minuta dnevno na biciklu može utjecati na smanjeno lušenje hormona koji uzrokuju stres.

2. Postajete druželjubiviji
Pokazalo se da su osobe koje voze bicikl puno opuštenije i prijateljski nastrojenije od osoba koje ne voze bicikl. S takvim stanjem duha u svoje ćete radno okruženje donijeti pozitivnu energiju i produktivnost, a za postizanje vrhunskih rezultata na poslu to i jest jedna od bitnijih stvari.

3. Vježbate
Ako ste jako zaposleni i nemate vremena baviti se ikakvim sportovima, vožnja bicikla na posao savršena vam je prilika da si tijekom dana osigurate potrebnu tjelovježbu. O dobrobiti dnevne tjelovježbe nije potrebno previše govoriti: bit ćete zdraviji, vitkiji, pokretniji, sretniji!

4. Izbjeći ćete prometnu gužvu
Bicikl je savršen i zdrav način za izbjegavanje prometne gužve, posebice kada svi odlaze ili se vraćaju s posla. Samim izbjegavanjem iste spriječit ćete potencijalnu nervozu i stres koja vam sigurno neće ništa dobro donijeti, ne samo na radnome mjestu, nego općenito u vašem danu.

5. Čuvate okoliš
U zdravom okolišu zdraviji ćete biti i vi. Stoga, već se danas odlučite na korištenje ljubimca na dva kotača kako biste doprinijeli ne samo svome zdravlju, nego zdravlju cijele zajednice.