Zašto je bolje raditi u uredu nego od kuće

klima, posao, ured, kuća, ljeto, klima, zdravlje, načini, sreća, klima uređaj, opasnost, klima, ljetna vrućina, vrućina, klima, klima uređaj, žene, klima uređaj, klima, struja, el.struja, klima uređaj, zdravlje, klima
Štoviše, prema nizu anketa koje je provela tvrtka Cisco, određeni broj ljudi smatra da je odlazak na posao u ured poprilična tlaka. Možda i neki među vama smatraju da bi bili produktivniji radeći od kuće. Dio vas bi možda pristao i na manju plaću radi veće fleksibilnosti (iako je to malo vjerojatno).

Međutim, suočavanje s dilemom - raditi od kuće ili ići na posao u ured - zaista je stvar individualne percepcije prednosti i nedostataka i jedne i druge opcije. Ipak, predstavljamo vam nekoliko razloga zbog kojih možemo reći da je ured mjesto kojeg se nipošto ne bismo trebali odreći.

Zašto je bolje raditi u uredu?
Kuća bi trebala biti jedno savršeno mirno mjesto u koje ćete doći nakon dugog i zamornog dana na poslu. Jeste li zaista sigurni da ga želite okaljati i poslovnim brigama i od njega napraviti poslovni pakao?
Kad ste kod kuće, nadređeni vas ne može nadgledati. Upravo zato će vas češće zvati, provjeravati, slati e-mailove. Uz sve to, zašto biste si dopustili da vas netko bombardira pozivima i naredbama 'učini to', 'dovrši to', napravi to' u vrijeme dok sa svojom obitelji pijete kavu ili večerate?
Mentalni sklop poslodavca se ne slaže s vašim - on će rad od kuće smatrati poput slobodnih dana. Mislite li da ćete dobiti godišnji odmor? I ako ga dobijete da će vas poštedjeti stalnih poziva i naredbi? Pa vi ste, ako radite od kuće, u umu poslodavca svakodnevno na odmoru.
Rad od kuće je skup. U uredu imate klimatski uređaj, telefon, neograničenu kavu i čaj. Kad radite od kuće sve morate platiti - struju, kavu, telefon (i službeni mobiteli imaju ograničen limit, a opseg posla je nepredvidiva stvar) i Internet.
Na kraju, ako imate djecu zamislite situaciju u kojoj radite od kuće i sklapate određeni posao. U jednom trenutku vaš mališan počinje plakati jer je gladan, jer se pokakio, jer mu je dosadno, jer je pao. Bili vi na telefonu, ili još gore bili s klijentom u 'kućnom uredu', malo je vjerojatno da ćete ostaviti dojam profesionalca u spomenutim situacijama jer jasno je da nećete dijete ostaviti u suzama.
Ako niste u braku i ne živite zajedno s partnerom, sigurno će biti pokoji vikend koji ćete htjeti provesti s drugom polovicom. Rad od kuće vas može spriječiti u tome. A sumnjamo da biste se htjeli odreći nježnog zagrljaja radi poslovnih briga vašeg nadređenog.

(izvor:  (she.hr)