Zapalila ljudima kuću jer su je izbacili iz prijatelja na Facebooku

Facebook, Facebook, Facebook, prijatelji, Facebook, administrator, Facebook, paljevina, kuća, požar, Facebook, prijava, kazna, Facebook, profil, uljepšavanje, Facebook, novosti, aplikacija, Facebook, Facebook, brisanje, aplikacija, Facebook, Novac, Facebook, naplata, plaćanje, Paula Asher, komentar, Facebook, Facebook, smrt, kćerka, Facebook, poruke, timeline, Facebook, twitter, imena, Facebook, laži, Facebook, prijatelji, Facebook, objave, statusi, Facebook, korisnici, Facebook, korisnici, društvene mreže, Facebook, oprez, statusi, Facebook, skrivanje, Facebook socijalna mreža, potraga, korisnici, Facebook, privatnost, zaštita, Facebook, društvene mreže, dobre vibracije, Facebook, privatnost, Facebook, profil, račun, Facebook socijalna mreža, privatnost, ugrožavanje, Facebook socijalna mreža, igra, smrt, Facebook, saznanja, korisnici, Facebook, objave, oprez, Facebook socijalna mreža, ubojstvo, prijatelj, problemi, Facebook socijalna mreža, prekid, Facebook socijalna mreža, rušenje, Faceb
Policija ju je optužila za podmetanje požara

Ona je zadržana u zatvoru a određena joj je kaucija od 100.000 dolara jer je navodno podmetnula požar u garaži Jima i Nikki Rasmussen i tako primorala par da pobjegne iz svoje kuće u sred noći, piše Des Moines Register.

Najprije se zbog požara koji se brzo proširio, srušio krov garaže, a onda je vatra zahvatila i jednu stranu kuće. Rasmusseni su uspjeli da pobjegnu samo zato što ih je probudila buka.

- Bio sam totalno šokiran kada sam ugledao da susjedova kuća gori u jedan ujutro - rekao je Dominic Formaro, koji živi u blizini.

Prema navodima policije Harris se odlučila da podmetne požar nakon rasprave koju je imala sa Nikki na društvenoj mreži Facebook.

- Njih dvije više nisu prijateljice zbog rasprave na Facebooku. Kako kaže Nikki, Jennifer se naljutila na nju zato što je izbacila sa liste prijatelja na ovoj mreži - kaže Jim Rassmusen.

Detektiv Jack Kamerick kaže da su nekadašnje dvije najbolje prijateljice planirale zabavu, a pozive prijateljima su uputile preko Facebooka.

- Datum zabave se približavao, a puno prijatelja je otkazalo dolazak. Izgledalo je kao da će njihova žurka propasti, ali zato je rasprava procvjetala - kaže detektiv.

Tenzija između Nikki i Jennifer je poprimila tolike razmjere da su Rasmusseni, kada ih je policija upitala ko bi želio da im naudi, istog trenutka odgovorili: "Jennifer"!