Žao nam je, ali nakon ovog podatka pripazit ćete koliko gazirane vode konzumirate!

voda, laži, mitovi, voda, čaša vode, zdravlje, mitovi o mineralnoj vodi, vjerovati , mineralna voda- blagodati, razlozi, mineralna voda-mitovi, redukcija vode, voda, mineralna voda-mitovi, mitovi o mineralnoj vodi, mineralna voda- blagodati, gazirana voda, istraživanje, konzumacija mineralne vode

Nravno, dosta ljudi preferira gaziranu vodu i često je bira kao napitak za hidrataciju, a tome u prilog ide i mišljenje da će upravo gazirana voda poboljšati metabolizam i probavu. No, učestala konzumacija možda nije najbolja ideja kako pokazuju posljednja istraživanja.

Palestinski istraživači sa Sveučilišta Birzeit u Ramallahu otkrili su da gazirana voda utječe na ravnotežu hormona i uzrokuje osjećaj gladi te osobito utječe na hormon grelin koji se ujedno i naziva hormonom gladi (zadužen je za povećan osjećaj gladi). Uz to, prekomjerna konzumacija gazirane vode negativno utječe i na vašu jetru koja zbog povećanog unosa CO2 pohranjuje više masnoća. Naravno, kao i sa svim ostalim stvarima u životu, ključ je u umjerenosti tako da nemojte dopustiti da mineralna voda postane zamjena za običnu vodu koja još uvijek glasi za najzdraviju tekućinu koju možete bez ikakvog straha konzumirati.

Izvor: dnevno.hr