Želite znati kako je skočiti sa Starog mosta? Sada imate priliku saznati kakav je to osjećaj

zabava, Stari most, virtualna šetnja

Za VR naočale znaju istinski ljubitelji virtualnog svijeta. A pogled u virtualnu stvarnost, dio je ovogodišnjeg programa Sunčane strane Federacije BiH, koja obogaćuje turističku ponudu tijekom cijele godine.

‘’Virtual Old Bridge Jump Experience’’ inovativni je proizvod namijenjen prvenstveno turistima, ali i svim zainteresiranim budućim korisnicima. Riječ je o virtualnom razgledavanju dijelu Staroga grada i virtualnom doživljaju skoka sa Staroga mosta.

VR naočale pružaju novu dimenziju virtualne stvarnosti za, do sad, najpotpuniji doživljaj gledanja videozapisa, a u ovom slučaju po prvi put skoka sa Starog mosta.

Naime, do sada je razvijena aplikacija simulacije skoka, a ovo će biti prvi put da se skok profesionalnog skakača sa Starog mosta može iskusiti virtualno. Skakač je pri skoku koristio kameru 360, tako da korisnik može uživati u 360 stupnjeva vidnom polju, a skok je inkorporiran u cjelokupan video virtualnog doživljaja Starog mosta i panorame Mostara.

Ovaj način primjene tehnologija omogućava da se puno bolje prenesu željene atrakcije, priče i poruke posjetiteljima - turistima te da iskuse doživljaj koji će im ostati u ugodnom sjećanju i što je još važnije koji će podijeliti s drugima.

‘’Virtual Old Bridge jump experience’’ moći će se isprobati besplatno tijekom Wintervilla u Mostaru i to u dane vikenda (14. i 15.12.) te u utorak, 17.12. u vremenu od 11 do 14 sati.

Do kraja 12. mjeseca, ovaj program bit će dostupan na još dvije lokacije u Međugorju i Širokom Brijegu.