Završen drugi dan Mostar Film Festivala

26.11.2016
1/4

Projekcijom filmova u natjecateljskom programu 'Dnevnik mašinovođe' redatelja Miloša Radovića i 'S one strane' Zrinka Ogreste...

...u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, obilježena je druga večer Mostar Film Festivala.
Uz igrani film, zanimanje publike u Mostaru nije izostajalo ni za program 'Docuspectre' u kojem je prikazan dokumentarac 'Druga obitelj', domaćeg redatelja Zdenka Jurilja, koji govori dirljivu priču o Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać.
One najmanje, na dnevnoj projekciji zabavljao je 'Šegrt Hlapić', dok su prva filmska druženja započela s protagonistima filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima', redeteljem Kristijanom Milićem, scenaristom Josipom Mlakićem i glumcima Draganom Despotom i Draženom Mikulićem.
Za onaj opušteniji dio večeri i odličnu atmosferu u mostarskom Golden Pubu zaslužan je zagrebački bend Elemental koji je filmsku publiku držao na nogama do kasno u noć.
Filmsko druženje u subotu započinje s redateljem Danilom Šerbedžijom. Ponovno su tu projekcije u programu 'Dječji klasici' kao i filmovi u programu 'Docuspectre'. U subotu krećemo s prikazivanjem studentkih filmova, dok će natjecateljski program obilježiti 'Oslobođenje Skopja' i bh. kandidat za Oscara, film Danisa Tanovića 'Smrt u Sarajevu'.
Inače, 10. MOFF trajat će do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Više informacija kao i fotografije sa svih događanja možete preuzeti na službenim internetskim i Facebook stranicama Festivala

loading...