Zapalite vatricu: Pet savjeta za najbolji ljetni roštilj

piletina, rostilj, recept, rostilj, majstori, savjeti, rostilj, priprema, meso, piletina, sirova piletina, pečena piletina, rostilj, savjeti za pripremu, meso, kako pripremiti dobar roštilj, rostilj, ljeto, piletina, BIH
1. Kupite kvalitetno meso
Istina, ono je skuplje, ali i mnogo bolje. Bolje je otići kod nekog mesara za kojeg znate da ima kvalitetno meso i platiti više, nego platiti manje a kupiti mačka u vreći. Također, ne morate peći samo meso, nekad je i riba sa žara još bolji izbor.

2. Nemojte spaliti meso
Ako je meso prejako pečeno, ono čak može biti i opasno za zdravlje. To je iz razloga što se na visokim temperaturama stvaraju dvije opasne tvari, heterociklički amini i policiklički aromatski ugljikovodici koji nastaju kad masnoća s roštilja kapne i uzrokuje vatru.

3. Uključite i povrće
Roštilj je savršen za pripremu svježeg povrća. Paprika, tikvice, cherry rajčice, luk - sigurni smo kako će svatko naći nešto za sebe. Povrće je najbolje iskombinirati s mesom stavljajući ga na ražnjiće.

4. Probajte voće na žaru
Nisu samo meso, riba i povrće na žaru ukusni. Sjajan desert možete dobiti i ako ispečete svoje omiljeno voće na žaru. Naime, šećer će voće karamelizirati, a jelo će, garantiramo, biti nezaboravno.

5. Nemojte pretjerati s alkoholom
Roštilj u velikim količinama i nije pretjerano zdrav, posebno ako ga zalijevate s litrama piva. Odlučite da ćete popiti maksimalno jednu bocu, ili potražite alternativu u mineralnoj vodi.Sutra ćete se sjetiti ovih riječi, dobar tek!

punkufer.hr