Vokalni sastav Akvarel ponovo u Slavonskom Brodu!

Akvarel je energičan sastav iz Osijeka koji izvodi pop i rock glazbu bez instrumentalne pratnje, a cappella. Postoji od 2008., a kao udruga djeluje od 2012.godine. Od početka svoga rada je aktivan sudionik kulturnoga i društvenog života svoga grada te bilježi nastupe na mnogim događajima u organizaciji Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i nastupe te koncerte po cijeloj Hrvatskoj. 2014.godine na 12. međunarodnom festivalu CHORUS INSIDE CROATIA u Rovinju osvojili su zlato u E kategoriji za gospel-pop-moderni vokalni izričaj, a 2015.su na međunarodnom prestižnom natjecanju malih a cappella sastava Vokal.total u Grazu osvojli brončanu diplomu u pop kategoriji.

Ovo nije prvi puta da Akvarel nastupa u Slavonskom Brodu jer već nekoliko godina traje njihova suradnja s brodskim harmonikaškim orkestrom „Bela pl. Panthy", a nedavno su upravo u Slavonskom Brodu bili gosti članovima Udruge za unapređenje duševnog zdravlja "Vrapčići" koji su u dvorani tamošnje Glazbene škole izveli kazališnu predstavu "Zavirite u moj film".
Ovoga puta, Akvarel će u utorak, 15.prosinca, s početkom u 20 sati u prostoru Gradske knjižnice Slavonski Brod održati „Božićni koncert". Ne radi se o klasičnom koncertu, ali ne radi se ni o klasičnom vokalnom sastavu. Naime, uz nekoliko božićnih pjesama na programu će se naći i pjesme koje su dio njihovog stalnog repertoara, odnosno obrade pop i rock hitova strane glazbene scene kao i domaćih pjesama iz vremena novoga vala koje se nalaze na njihovom prvom nosaču zvuka „Vokal patrioti" izdanom u veljači 2014..
Upravo te a cappella izvedbe hitova iz osamdesetih godina prošloga stoljeća svoje su mjesto našle na brojnim radijskim i televizijskim postajama u cijeloj regiji. Za četiri pjesme s albuma izdali su video spotove koji su svoj prostor našli u domaćim i stranim medijima.