Trikovi za mikrovalku koji će vas oboriti s nogu

mikrovalna pećnica, kuhanje, pečenje, mikrovalna pećnica, blagodati, mikrovalna pećnica, trikovi, hrana, mikrovalna pećnica, podgrijavanje, mikrovalna pećnica, genijalni dokazi, mikrovalna pećnica, mit, činjenica, namirnice, mikrovalna pećnica, mikrovalna pećnica
Otkrijte sve mogućnosti ovog aparata i olakšajte si život.

Osušite tajice

Hitno trebate svoje omiljene tajice, a one su u prljavom rublju? Ručno ih operite i ocijedite. U mikrovalnu pećnicu stavite sloj papirnatih ručnika, a na njih položite tajice. 'Mikrovalku uključite na visoku temperaturuna 30 sekundi. Svakih 10-ak sekundi je isključite i provjerite tajice. One bi, naposlijetku ubrzo trebale biti suhe i spremne za nošenje', kaže Jacqueline Mariani koja već 30 godina podučava o mogućnostima i načinima korištenja mikrovalnh pećnica.

Sterilizirana zemlja

Sađenje pomoću sterilizirane zemlje može pridonijeti šansama da vaše mlade biljke prežive. Steriliziranu zemlju možete kupiti ili u nekoliko minuta sami napraviti u mikrovalnoj pećnici. Rasporedite 400 grama rastrešene zemlje u plitku posudu i stavite na visoku temperaturu u mikrovalnu na 90 sekundi. Upotrijebite je nakon što se dobro ohladi.

Poboljšajte prirodni sok

Želite li napraviti sok od limuna, naranče ili grejpa, agrume prethodno ostavite u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi i ostavite 20 sekundi. 'Omekšat će se stanične stijenke voća što će omogućiti da naposlijetku iscijedite i zadnju kapljivu soka iz voća', kaže Jacqueline.

Med

Med vam se stvrdnuo i postao zrnat? Ukoliko je posuda u kojoj se nalazi med sigurna za uporabu u mikrovalnoj, maknite poklopac i polagano je zagrijavajte na programu za odmrzavanje. Promiješajte med svakih 30 sekundi, a postupak je gotov kada med ponovno postane tekući.

Napravite začine

Svježe i oprane biljke stavite na komad kuhinjskog papira. Posložite ih u mikrovalnu pećnicu i ostavite na visokoj temperaturi 40 sekundi do tri minute. No, svakih 20-ak sekundi provjeravajte i pustite neka se ohladi, pa nastavite proces dok ne bude gotovo. Pustite da odstoje prije nego što začine pohranite u posude.

Osvježite suhu maskaru

S maskare skinite poklopac i izvadite četkicu, a tubicu stavite u mikrovalnu. Pored nje stavite i šalicu vode zbog vlage.. Ostavite na visokoj temperaturi 30 do 40 sekundi. Toplina će otopiti grudice, a maskaru ćete moći koristiti još nekoliko tjedana.

Omekšajte stvrdnuti šećer

'Ne bacajte smeđi šećer koji se pretvorio u veliki, tvrdi grumen', savjetuje Chris Westgate.

Stavite ga u zdjelu koja može u mikrovalnu, prekrijte vlažnim papirnatim ručnikom i ostavite 15 sekundi na ciokoj temperaturi.

net.hr