Trik Gordona Ramseyja za najfiniju 'kajganu'

20.11.2017

Savjet slavnog britanskog chefa s kojim ćete dobiti savršenu kajganu koja će biti pun pogodak za doručak u krevetu...

Jeste li pomislili što se tu ima filozofirati oko nekoliko razmućenih i ispečenih jaja? Ako jeste i ako ste skeptični, naša preporuka je da iskušate ovaj trik i način pripreme kajgane poznatog chefa Gordona Ramseyja i vjerujemo da više nikada kajganu nećete gledati istim očima.

Uz vrlo važan savjet da jaja nikada ne smijete prekuhati, ključni sastojak je žlica kiselog vrhnja, koja će ohladiti kajganu kako se ne bi prekuhala i koja će dati posebnu teksturu i okus s kojim ćete na najbolji mogući način započeti dan.

Pa ako ste za jednu kajganu za doručak i ako želite osvojiti nekoga doručkom u krevet, slijedite upute do savršene Gordonove kombinacije.


Savjeti za kajganu:

1. Pazite da se jaja ne prekuhaju. Posudu stavite na laganu vatru i nekoliko puta je maknite s vatre. Jaja će se i dalje kuhati jer će dno posude zadržati toplinu.

2. Ramsey uvijek novim kuharima u svojim restoranima postavi izazov da pripreme kajganu. Kaže kako onaj tko zna pripremiti pravu kajganu vjerojatno zna i odlično kuhati. A prva greška koju mnogi rade je ta da prije kuhanja razmute jaja i odmah iz začine sa soli i paprom. Jaja uvijek morate staviti u posudu nerazmućena i onda ih lagano i neprestano miješati jer se tako neće razbiti njihova struktura. S jajima zajedno ubacite i komadić maslaca.

3. I dok lagano miješate jaja i maslac te povremeno mičete s vatre, pripremite žlicu kiselog vrhnja te je dodajte pred kraj. Dobro umiješajte te začinite sa soli i paprom po želji i dodajte još začina po vašem guštu.

Dobar tek!

loading...