Tri 'jutarnja' pića koja će vam osigurati duži život

Rezultati istraživanja objavljenih u Annals of Epidemiology, pokazali su da zeleni čaj smanjuje rizik od srčanih bolesti i prerane smrti

Ono što pijete svako jutro itekako može imati utjecaj na dužinu vašeg života. Ne govorimo o napicima od voća i povrća već o sasvim uobičajenim "tekućinama" koje mnogi ionako piju svako jutro u svojoj rutini, piše Vecernji.hr.

Čaj

Rezultati istraživanja objavljenih u Annals of Epidemiology, pokazali su da zeleni čaj smanjuje rizik od srčanih bolesti i prerane smrti. Osobe koje su tijekom studije pile pet ili čak i više šalica zelenog čaja na dan imaju najniži rizik od smrti uzrokovane srčanim bolestima, moždanim udarom i bolestima dišnog sustava.

Antioksidansi u čaju "zaslužni su" za dulji životni vijek, a najbolji izbor su zeleni čaj, matcha i hibiskus.

Kava

Studija, čiji su rezultati nedavno objavljeni na Harvard Health blogu, otkrila je da osobe koje piju umjerene količine kave na dan žive duže. U studiji je sudjelovalo gotovo 300.000 muškaraca i žena, a pokazalo se da je umjereno konzumiranje kave povezano s nižim rizikom od smrtnosti općenito te manjim rizikom od smrti uzrokovane srčanim i neurološkim bolestima. Kava sadrži antioksidanse koji štite ljudski organizam od slobodnih radikala i ubrzanog starenja.

Voda

Ako niste ljubitelj ni čaja ni kave, ujutro posegnite za čašom vode u koju ste iscijedili sok limuna. Pijte dovoljno vode tijekom dana i održavajte svoje tijelo hidratantnim.

01.05.2016 u 13:30