Thompson 16. studenoga napokon u Zagrebu

Thompson, Marko Perković Thompson, Marko Perković Thompson, Jutranji list, Josip Šimunić

Tim je riječima ukratko najjednostavnije opisati dosadašnji tijek turneje „Ora et labora". No ono što sada možemo najaviti, ujedno je i ono što Thompsonova publika željno očekuje - veliki glazbeni spektakl 16. studenoga u 20,30 sati u Domu sportova u Zagrebu! Više od šest godina proteklo je od spektakla u Maksimiru i Thompsonova vjerna zagrebačka publika, ali i brojni obožavatelji diljem Lijepe Naše i dijaspore s velikim nestrpljenjem i velikim zanimanjem iščekuju ovaj događaj. Ulaznice po cijeni 90 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. S obzirom na veliku zainteresiranost, za vjerovati je kako će ulaznice zasigurno brzo planuti!

A sve je započelo u travnju izlaskom albuma „Ora et labora", koji je ubrzo dospio u vrh popularnosti. Najprodavaniji je album Croatia recordsa već mjesecima, a na samom početku bio je četvrti na iTunes prodaji u Njemačkoj, treći u Austriji i peti u Švicarskoj. Novi album s deset pjesama nastajao je čak dvije godine, tematski je blizak dosadašnjima, no produkcijski i žestinom napravljen je veliki pomak naprijed. Svaka je pjesma posebna glazbeno-produkcijska priča i stoga ne čudi što neke od njih traju i po osam, devet minuta. Ovaj je album prodajom u zemlji i inozemstvu, ali i po prihvaćenosti kod publike na najbolji način pokazao kolika je njegova vrijednost.

Istoimena turneja započeta poljudskim spektaklom pokazala je ono što je najavljeno - i sama produkcija koncerata podignuta je na još višu razinu. Već je poljudski koncert pokazao koliko je publika željno iščekivala Thompsonov novi album i turneju. Svaki koncert poseban je audio-vizualni doživljaj, no ono što je svima zajedničko, osim vrhunske glazbe, nevjerojatna je atmosfera, obilje pozitivnih emocija i fenomenalna interakcija Thompsona i benda s jedne i publike s druge strane.

Koncerti na turneji koncipirani su od promocije pjesama s novoga albuma, ali i starih, dobro poznatih hitova. No iako je prošlo tek par mjeseci od izlaska albuma i početka turneje, ta je „granica" između starih i novih pjesama jednostavno nestala. Od prvih taktova i izlaska Thompsona i benda na pozornicu, osim oduševljenja i ovacija publike, Thompson ima podršku nevjerojatne publike koja uglas pjeva apsolutno sve pjesme. Dosadašnji koncerti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Austriji jednostavno nijednog posjetitelja nisu ostavili ravnodušnim.

A sada će konačno i hrvatska metropola doći na svoje! Nesumnjivo slijedi veliki glazbeni spektakl i iznimna atmosfera, proslava zajedništva i ljubavi, još jedan zagrebački koncert za pamćenje!