Svi je imamo kod kuće, ali nismo imale pojma za što je sve možemo koristiti: Čudesna kava

kava

Ona je najpopularniji napitak na svijetu, prženjem proizvodi miris od kojeg nam rastu zazubice, svi znamo da je dobra u brobi s celulitom, no kava ima još divnih osobina...

1. Sapun

Ostali ste bez sapuna? Ne brinite, kava će savršeno očistiti vaše ruke. Osim što će ih očistiti, napravit će i lagani piling pa će vam koža biti jako nježna. Probajte!

2. Celulit

Da, za ovo svojstvo kave smo već čule - uzmite bilo koje ulje, u njega stavite grubo mljevenu kavu i izmasirajte područja zahvaćena celulitom. Garantiramo odlične rezultate.

3. Kosa

Kava može kosi pružiti nevjerojatnu energiju, a najbolje ju je nanositi kao masku - samo je dodajte u svoj omiljeni regenerator. Ipak, pripazite ako imate jako svijetlu kosu, mogla bi ju malo potamniti...

4. Protiv podočnjaka

Pomiješajte malo kave s maslinovim uljem i smjesu nanesite na podočnjake - lice će vam izgledati svježije i vrećice ispod očiju će se smanjiti

5. U frižideru

Frižider vam ima neugodan miris? Nema problema - stavite zrna kave u posudu i stavite je u frižider, neugodan miris će nestati.

6. Hrđa na grilu

Svi mi volimo fini roštilj, no nitko ne želi čistiti gril nakon pripreme jela. No, kava i tu stiže u pomoć - stavite malo na spužvicu i istrljajte, a nečistoće će nestati.

7. U borbi s mravima

Zbog jakog mirisa, kava zbunjuje mrave pa se više ne znaju vratiti kući.

8. U borbi s muhama, osama i puževima

Baš kao i s mravima, kava vam može pomoći u borbi s muhama, osama i puževima. Samo je stavite u prostor ili vrt - njezin će miris odbiti nametnike.

8. Mačke

Susjedne mačke stalno vam uskaču u dvorište i rade kaos? Pospite kavu po granicama svog dvorišta, ona će stvoriti barijeru koju mačke neće prelaziti.

žena.net.hr