Šok u Hercegovini: Dječak otvorio umotanu bombonjeru za prosljeđivanje

šok, bombonjera
...za ovo godišnje doba, pa čak iako su stručnjaci najavljivali lagane društvene devijacije i davali blaga upozorenja za bolesnike, jednu stvar nitko nije mogao predvidjeti.
Mnogi smatraju vremenske prilike razlogom za ovaj hrabar potez, mnogi pripisuju neodgoju, dok će sami počinitelj to nazvati jelo mi se nešto slatko.

Naime, dječak Matej (10) iz Gornjeg Brišnika u općini Tomislavgrad je za vrijeme jednog kišnog popodneva pronašao, a pritom i otvorio bombonjeru koja je bila namijenjena za prosljeđivanje. Matej nam je rekao da je samo htio pojesti nešto slatko i da nije mogao više glođati Petit keks sa stola, a i da Negro bombone ne smatra baš slatkima. Također, potvrdio je da pronalazak i nije bio tako lagan kako mnogi smatraju jer je bombonjeru pronašao tek nakon 3h intenzivne potrage da bi ju na kraju pronašao dobro skrivenu među ostalim vrijednim stvarima kao domovnica, zlato i bilježnica s popisom plaćenih misa za pokojnu baku.

Dječak se pravdao da je rok ionako istekao 2013. i da nije bilo u redu proslijediti ovu bombonjeru.

U općini je zavladala potpuna nevjerica jer se organi vlasti pribojavaju da bi se ovakvi potezi mogli proširiti po ostatku općine, pa i Županije. Matejevi roditelji nisu smogli snage dati izjavu za naš portal rekavši samo kratko da žale zbog svega što je sin učinio, da se neće ponoviti i uputili su ispriku cijelom selu sa željama da njihov sin bude što manje spominjan u njihovim pričama.

Iz Centra za socijalni rad u Tomislavgradu su nam potvrdili kako je ovo neobičan slučaj, da se ne može govoriti o maloljetničkoj delikvenciji, ali sigurno pokazatelj kako mladi idu u pogrešnom smjeru. Sudbina mladog i neiskusnog Mateja je još neizvjesna jer postoje insinuacije da roditelji razmišljaju o odricanju malodobnog sina te da bi ga mogli na kratko prepustiti institucijama na brigu. Ružica (54) iz Centra za socijalni rad je navela kako ne može potvrditi ove navode jer moraju poštovati diskretne odluke i razgovore.

Po mnogim zajedničkim prijateljima, poznanicima i rodbini, ključnu ulogu u rješavanju sudbine malog Mateja moglo bi odigrati selo. U zadnje vrijeme možemo čuti navode kako je hercegovačko selo ustvari preteča Šerijatske policije i najmanji moralni delikt može biti presudan kako bi se počinitelj kaznio primjereno zločinu.

EroGag