Recept za kinder bueno cheesecake

Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti. Pretpostavljaš, riječ je o čokoladnoj verziji klasičnog cheseecakea na kojega će malo tko ostati ravnodušan. U nastavku teksta pronađi recept i već ovaj vikend razveseli svoje ukućane ovom odličnom poslasticom.

Sastojci:

Za koru:

-300 g plazma keksa (ili petit beure),

-180 g maslaca

Za kremu:

-700 g krem sira,

-500 ml slatkog vrhnja,

-2 kremfixa,

-100 g čokolade za kuhanje,

-150 g šećera u prahu,

-1 želatina fix,

-8 prutića linder bueno čokoladice

Postupak pripreme:

1. Odličnu koru koja se ne peče dobit ćeš tako da mljevene kekse pomiješaš s otopljenim maslacem i dobivenom kompaktnom smjesom ravnomjerno prekriješ dno kalupa za torte (preporučeni promjer je 24 centimetara).

2. Za pripremu kreme potrebno je izmiksati sir s polovicom šećera, a drugu polovicu dodati smjesi od slatkog vrhnja (koje si prethodno istukla) i kremfixa.

3. Otopi čokoladu i pomiješaj je s komadićima sitno nasjeckanog Kinder buena. Sve zajedno dodaj u smjesu od sira i šećera. U sve to dodaj i želatinu fix kako bi se smjesa dovoljno dobro stegnula, a potom pomiješaj tučeno slatko vrhnje.

4. Dobivenu kremu prelij preko kore pa sve zajedno stavi u hladnjak na hlađenje.

5. Svoj čokoladni cheesecake možeš ukrasiti po želji. Mi ti preporučujemo topljenu ili naribanu čokoladu, šlag i neizostavne kockice Kinder buena.

Izvor: 24sata.hr

05.11.2018 u 19:09