Recept: Macarons au chocolat

Čokoladni macaroni, recept, desert, kolač
Ljudi se obično plaše praviti macarons doma jer izgleda dosta komplicirano. Iskreno ću vam reći, nije uopće teško nego treba vrijeme i strpljenje. Ako ste mislili napraviti macarons sutra za ručak zaboravite jer će Vam trebati 6 dana da kreirate ovo malo čudo. U to se računa da bjelanjak mora ostati 3 dana u frižideru, 4. dan se pravi macarons i moraju ostati jos 2 dana u hladnjaku prije što bi se ih moglo jesti. Ali vjerujte mi, svakako se isplati truda.
Sastojci

3bjelanka ( odstajala 3-4 dana u frižideru)

(za 80 biskvite odnosno 40 macarons):

3bjelanka ( odstajala 3-4 dana u frižideru)

200 gfinog mljevenog šećera

125 gmljevenih blanširanih badema

30 gšećera (za bjelanjke)

15 gkakao u prahu

120 gNESTLÉ DESSERT Noir

80 gmaslaca

30 gvrhnja (pola slatkog pola kiselog)

 

Priprema
Dobro promiješati kakao, fini šećer u prahu i mljevene blanširane bademe. Izmiksati bjelanjke u snijeg dodavajući postepeno šećer.
Postepeno u bjelanjke dodavati promješani kakao, šećer i bademe, to dobro promiješati sa silikonskom špatulom. Smjesa mora biti sjajna i glatka. Na pleh za pečenje staviti papir za pečenje i od smjese pomoću vrećice za tijesto raditi krugove(ravnomjerno ispuštamo smjesu koja se sama formira u krug). Peći na 175C oko 11 - 13 min.

KREMA OD ČOKOLADE
Na laganoj vatri rastopiti čokoladu, maslac i vrhnje, dobro promiješati da smjesa dođe glatka i pustiti da se ohladi.

SASTAVLJANJE MACARONA
Kada macarone izvadite iz pećnice pustiti da se dobro ohlade i da im se doljnji dio dobro osuši.Na jedan macaron staviti malo kreme od čokolade i spojiti sa drugim macaronom.

U slast....