Recept: Božićni keksi

Božićni keksi, kolači, božični kolači
Keksi od meda, cimeta i integralnog brašna

Krenulo je predblagansko raspoloženje pa ćemo podijeliti recept za kekse od meda, cimeta i integralnog brašna, koje već tradicionalno priprema svake godine

S obzirom da su jako fini prva tura ispečenih kolačića ne uspije izdržati više od dva, tri dana. Obično ih moram peći barem tri puta do Božića. 

Sviđaju se i velikima i malenima pa stoga isprobaj i ti ovaj jednostavan recept za kekse od meda, cimeta i integralnog brašna!

Sastojci za 20 osoba
300 g meda
2 čajne žličice cimeta
250 g maslaca
550 g integralnog brašna
1 jaje
1 prašak za pecivo
100 g tamne čokolade sa 70 posto kakaa

Zagrij med, cimet i maslac sa 1 žlicom vode. Miješaj dok se svi sastojci ne rastope i dobiješ ujednačenu smjesu (ne zakuhati, samo rastopiti!). Ostavi da se ohladi skoro na sobnu temperaturu.
Izmućeno jaje umiješaj u gotovo ohlađenu smjesu. Integralno brašno i prašak za pecivo pomiješaj sa smjesom od meda.
Tijesto zamotaj u prozirnu foliju i stavi da odleži 30 minuta u frižider. Na lagano pobrašnjenoj površini izvaljaj tijesto na debljinu od četiri do pet milimetara. Lakše ćeš ga razvaljati preko prozirne folije i gotovo da će ti trebati minimalno brašna.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
Izreži keksiće pomoću kalupa. Stavi ih na lim obložen papirom za pečenje i peci 5 do 6 minuta. Izvadi ih na lim i ostavi da se ohlade.
Čokoladu razlomi na kockice i rastopi na pari.
Još toplu čokoladu pomoću žlice i brzim pokretima rasporedi preko keksa. Ostavi da se ohladi.

U slast....