Raj za čokoholičare: Krema koja će zamijeniti i omiljenu čokoladu

Čokoladni mousse, recept, čokolada, recept, krema, čokoloda
Recept prenosimo s uvijek slatkog  bloga, Sweetheart

Klasična chantilly krema nešto je sasvim drugo - slatko vrhnje s aromom vanilije ili nekim drugim dodacima, a čokoladni chantilly zapravo je bogati čokoladni mousse dobiven miksanjem čokolade otopljene u vodi.
Ovo nije recept za nekog tko ne voli čokoladu, ovo je recept za hrabre, mousse je dosta jakog i zasitnog okusa, ali uz malo naranče, možda malo arome vanilije, šećera ili ruma postaje fin, dekadentan desert koji morate probati.

Sastojci:

240 g tamne čokolade (npr. 70% kakaa)
240 ml vode (u to ulaze 2 žlice soka od naranče)
sitno naribana korica jedne naranče
3 žlice šećera (ili po želji)
led

Čokoladu izlomite na kockice i dodajte joj vodu i sok. Tu mješavinu otopite na pari (čim se čokolada otopi u vodi, skinite s vatre). Zatim tu smjesu (zapravo se radi o čokoladnoj tekućini) premjestite u običnu posudu u kojoj ćete miksati.
U drugu, veću posudu stavite led i led prekrijte vodom. Na taj led i vodu stavite posudu s otopljenom čokoladom (pazite da ledena voda ne uđe u čokoladu!!!).

Uzmite mikser i miksajte otopljenu čokoladu, miksat ćete otprilike 10 minuta i tada će se čokolada početi zgušnjavati, prvo će poprimiti gustoću, recimo, umaka (tada dodajte šećer i sve dodatke), a ubrzo i željenu gustoću tučenog slatkog vrhnja.

U toj fazi pripazite - ne smijete izmiksati previše, struktura mora biti otprilike kao izmiksano slatko vrhnje, dakle, ne pretvrda!

Čim se to dogodi, prestanite miksati čokoladu, ona će se u sljedećih 30 sekundi do minute još dodatno stisnuti i zgusnuti.

Spremite je u staklenku ili posudice, poslužite odmah ili čuvajte u frižideru.