Priuštite si večer u toplini doma: U pet koraka do prave zimske oaze za dušu

čarape
Navucite tople čarape
U zimskom periodu godine mnogi ljudi muče se s hladnim stopalima, što je jedan od znakova loše cirkulacije u tijelu. I upravo je zato važno posegnuti za što toplijim termo čarapama koje mogu biti pravi uvod u večer opuštanja i brige za sebe i svoje mentalno zdravlje. Na tržištu se može naći zaista širok izbor, od onih klasičnijih tamnih boja pa do razigranih s točkicama, ušima kakve možemo naći na plišanim medvjedićima i slično.

Umotajte se u dekicu
Večeri u ovom dijelu godine nezamislive su bez toplih dekica i mekanih jastučića. Bilo da ste svoj opuštajući kutak smjestili u dnevnu ili spavaću sobu, dobro je imati dekicu koja će biti namijenjena baš ovakvim večerima kada ne morate raditi ništa drugo.

Tako će vam podsvjesno predstavljati komad uz koji sve brige nestaju te ćete jedva dočekati da se umotate u nju i „isključite". Neka bude topla, mekana i baš po vašem ukusu.

Opustite se i budite pristuni u trenutku, a mobitel ugasite.

Upalite svijeće ili lampice
Kada se želimo osjećati ugodno, količina svjetla kojem smo izloženi u tome igra veliku ulogu. Uz večernja opuštanja vezuje se i manja količina svjetla koje naše tijelo treba. To je vrijeme u kojem se polako pripremamo za počinak i u kojem sve brige ostavljamo, barem nakratko, po strani. Zato nam trebaju i manja, prigušena svjetla, a nikako izravna rasvjeta sa stropa. Idealan izvor toga su stolne lampe ili pak svijeće.

Jednako ćete ozračje postići i ako posegnete za lampicama s toplim žutim svjetlom. Možete ih rasporediti iza zavjesa, oko ormarića s televizorom ili pak staviti u fenjere u kojima će stvarati jednaku čaroliju kao i svijeće.

Posegnite za toplim napitkom
Nema boljega nego tople interijere učiniti još toplijima uz čaj ili vruću čokoladu. Osim što nas grije, čaj može imati brojne blagodati za naše zdravlje, ovisno o tome za kojim posegnete.

Čaj od đumbira može pomoći u borbi s prehladom, čaj od komorača pravi je saveznik vitke linije, čaj od kamilice pomaže umiriti tijelo te ujedno pomaže u borbi s nesanicom, dok je gotovo pomalo zaboravljeni šipak prepun vitamina C i likopena koji pomaže pri prisutnom povišenom kolesterolu.

Tople čarape, dekica, šalica čaja u rukama i spremni ste za zimsku večer bez premca.

Ako je pak vaše srce ipak na strani vruće čokolade, poigrajte se i napravite vlastiti čoko-bar u svome domu od svega nekoliko namirnica i dodatnih ukrasnih predmeta.

Budite prisutni
Svrha ovakvog uživanja u toplini doma nije u tome da pritom surfate internetom, pregledavate društvene mreže ili čitate loše vijesti. Ostavite mobilne uređaje po strani i uživajte u trenutku. Budite zaista prisutni. Osvijestite to koliko ste sretni što uopće možete uživati u toplom domu, što pijete omiljeno zimsko piće i što imate vrijeme za sebe.

zadovoljna.hr