Požar na Žovnici: 2300 radnika zakasnilo na posao u Mostar

požar, Livno, Ljubuški, požar, MUP ŽZH, žovnica, posao, Mostar, HBŽ, vatra, požar, požari, HNŽ, civilna zaštita
Vjetar umjerene jačine potpomogao je širenje vatre, tako da je zahvatila veliku površinu. Na sreću, kiša i vatrogasci su uspjeli na vrijeme spriječiti požar većih razmjera.

Posljedice su ipak bile vidljive jutros. Blokada puta prema Mostaru stvorila je gužvu od 14 km. Procjenjuje se da oko 2300 radnika nije stiglo na svoja radna mjesta u Mostaru. Ostalih 1600 je uzelo bolovanje ili godišnji. Manjak radnika se osjeti i u samom gradu. Elektroprivreda Mostar je obustavila danas proizvodnju zbog manjka radnika te će ostali zaposlenici dan provesti na zajedničkom druženju u renomiranom ugostiteljskom objektu Libro.

Izvori bliski Upravi navode kako će se troškovi ručka podmiriti uvođenjem RTV pretplate na račune za struju. Posljedice požara se osjete i u najvećem trgovačkom centru u regiji - Mepas Mall. Cinestar je odgodio oba filma koja je trebao danas prikazati, a na glavnom pultu Mepasa se također nije pojavila djelatnica recepcionarka te nije bilo nikoga drugog da pusti pjesme Dine Merlina koje se inače čuju u ovom tržnom centru.

I oni pravi Mostarci su ostali zakinuti. Na ulici smo presreli Marina M. (21): "Hoćel nam imat ‘ko kavu napravit u kafiću?" Zbog manjka prometa, djeca na Balinovcu su iznijela golove na ulice te su se po prvi put osjećala kao da imaju igralište. Nažalost, u jednom od napada na gol, mali Dario je uganuo nogu upavši u otvoreni šaht. Djeca su komentirala i rupe na asfaltu: "Ovo je kao da igramo u gostima kod Slavije u Istočnom Sarajevu". Cijeli grad je u općem kolapsu. Pokušali smo kontaktirati gradnonačelnika, ali je BH broj bio isključen. Njegov hrvatski broj nažalost nemamo.

Izvor: erogag.com