VIDEO  Pohana hrskava jaja : Doručak kakav sigurno nikada niste pojeli!

pohana jaja, byron talbott
Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je došao da isprobamo nešto novo, hrskavo i sočno, jaja na način kakav smo dugo sanjali, ali nismo imali ideju kako ih pripremiti.

Srećom, ima puno kreativnijih i boljih u kuhinji od nas, poput Byrona Talbotta, čiji jednostavni i genijalni recept možete pogledati u videu. Uživajte!

Pohana hrskava jaja

Sastojci:

jaja
kruh
peršin
ružmarin
timijan
sol
mlijeko
brašno
ulje
ocat

Priprema:

1. Stavite u mikser kruh, peršin, ružmarin, timijan i malo soli te sve dobro izmiksajte 2 do 3 minute dok se začini ne sjedine s krušnim mrvicama.

2. Raširite mrvice na pladanj za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu (130 stupnjeva) na 10 do 15 minuta dok se mješavina dobro ne osuši.

3. U međuvremenu poširajte jaja. Lonac s vodom, koju ste malo posolili i dodali bijelog vinskog octa, zagrijte do ključanja, a potom razbijte jaje i nježno ga ubacite u vodu. Kuhajte jedno po jedno jaje oko 30 sekundi i potom ih izvadite na krpu da se osuše i malo ohlade.

4. Jaja uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu razmućenog jaja i mlijeka, a potom u krušne mrvice. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljajte u mješavinu jaja i mlijeka te u krušne mrvice.

5. Dobro zagrijte ulje i pržite jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora biti tekuća, a korica hrskava.

Dobar tek!

punkufer.hr