Pačja prsa poslužiti sa sezonskom salatom ili kremastim pireom od krumpira

pačija prsa, slani recepti, novogodišnja večera
Novogodišnja večera može biti savršena prilika za isprobati nove recepte, predlažemo pačja prsa s redukcijom od balzamičnog octa.


Sastojci za 6 osoba: 1 kg pačjih prsa, 130 g kapule, 2 režnja češnjaka, 3 grančice ružmarina, 4 grančice majčine dušice, 50 g balzamičnog octa, 20 g meda, 150 g vode, 50 g matovilca

Priprema: Prsa očistiti (ako je potrebno) a površinu kože pažljivo zarezati prvo u jednom, a zatim u drugom smjeru. Ako je patka jako masna tada prsa stavite na hladnu tavu kako bi se mast postepeno otopila. U slučaju da nije masna valja ju staviti na vruću tavu i peći 3 do 4 minute s jedne, a zatim isto toliko s druge strane. Tada dodati krupno narezanu kapulu i neočišćene režnjeve češnjaka. Dodati timjan, ružmarin i podliti balzamičnim octom. Kada se malo reducira dodati vodu.

Kuhati desetak minuta. Zatim izvaditi prsa iz umaka, a umak propasirati i vratiti u tavu u kojoj su se kuhala prsa. Dodati med i reducirati. Nakon što su malo odstojala prsa narezati na ploške, poslužiti s umakom i matovilcem.