Ove godine 12. rođendan Lino Fest-a

Lino, Lino fest
Tradicionalno, Festival će se održati u Sarajevu u Bosanskom kulturnom centru 24. svibnja s početkom od 18.00 sati.

Sukladno temi ovogodišnjeg Lino Festa „Sarajevo kroz vijekove", cjelokupni program će djeci približiti i prezentirati bogatu povijest grada Sarajeva u različitim razdobljima.

"Festival je nastao iz želje da se što veći broj djece uključi u kulturni život naše zemlje i da od ranog djetinjstva kod njih razvijamo ljubav prema kvalitetnoj glazbi. Kroz festival je u ovih dvanaest godina prošlo stotine djece i vjerujemo da smo zaista pomogli u njihovom glazbenom razvoju, te ćemo tako nastaviti i u budućnosti" istakao je Željko Gudelj, direktor udruge Libertas.

U glazbenom dijelu nastupit će mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Novog Sada, Skopja, Splita, Županje, Užica, te će biti izvedene nove autorske dječje skladbe eminentnih autora kao što su: Minja Subota, Jovan Adamov, Rajko Dujmić, Šima Jovanovac, Ernest Pelaić, Adnan Mušanović, Mario Meršnik, Svetlana Milić i drugi.


Dvanaesti Lino Fest organizira udruga Libertas uz podršku Podravke BiH.

"Jako smo ponosni što je Lino Fest izrastao u ovako značajnu manifestaciju za djecu iz cijele regije te im omogućio da se druže i uče nove stvari. Ovogodišnji program Festivala mališanima zaista obećava dobru zabavu, te svakako toplu dobrodošlicu i druženje sa našim LINO medvjedićem", istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.