Osvježavajući desert koji ne deblja

sorbet, recept, Sastojci, voće
Stoga u ovom desertu možete uživati bez grižnje savjesti i neograničeno.

Sorbet, smrznuti desert koji se izvorno pravi od svježeg voća ili voćnog soka i nekog alkoholnog pića s vremenom je postao prava poslastica gurmana koji ga znalački konzumiraju prije glavnog jela kako bi im pročistio nepca za slijed okusa koji slijedi.
Najzdraviji i najjednostavniji recept za ovaj desert koji ima niz varijacija na temu je onaj za koji su vam potrebna tek tri sastojka- svježe voće koje imate pri ruci, par žlica vode i malo limunovog soka.

"Za ovaj zdravi osvježavajući desert potrebna su vam samo tri sastojka voda, svježe voće i limunov sok"

Sastojci:
- 2 banane
- 25 dkg oguljene i na komadiće nasjeckane dinje
- 25 dkg od koštica očišćene lubenice
- 25 dkg očišćene i na komadiće nasjeckane breskve
- 5 velikih žlica vode
- 5 velikih žlica svježe cijeđenog limunovog soka

Priprema:
Voće očistite i ogulite te nasijeckajte na jednake komadiće, pomiješajte u velikoj posudi i stavite u zamrzivač na dva sata. Zaleđeno voće stavite u blender, dodajte vodu i limunov sok te pažljivo sameljite do željene teksture pazeći da ne usitnite previše. Servirajte odmah nakon usitnjavanja u visokim čašama za martini.

Savjet: U ovaj desert po želji možete dodati neke omiljene začine poput lavande, kadulje, cimeta isto tako po želji slobodno ubacite žlicu meda.

Ako ste ljubitelji osebujnijih okusa limunov sok zamijenite votkom koja će sniziti točku ledišta sorbeta koji će na taj način dobiti još nježniju strukturu i puniji okus.

 

punkufer.hr