Neodoljivo kremasta Kapri torta

recept, Biskvit, kremasta Kapri torta

Jednostavno je morate probati ukoliko volite kremaste deserte

Sastojci:

9 bjelanjaka
15 žlica šećera
12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
1 žlica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo

Za crvenu kremu:
45 dag zamrznutih jagoda
30 dag šećera
1 dl vode
2 praška za puding s okusom jagode
1 želatina
15 žlica vode

Za žutu kremu:
9 žumanjaka
15 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 žlice gustina
3 žlice glatkog brašna
1/2 l mlijeka
20 dag margarina

Za čokoladni preljev:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
6 žlica ulja

Priprema:

Za biskvit miksajte bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodajte šećer te na kraju postepeno, kuhačom umiješajte brašno, prašak za pecivo i orahe. Izlijte u veliki lim od pećnice na pek papir i pećite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Pečeni biskvit iskrenite, skinite pek papir i prerežite na pola.

Za crvenu kremu zakuhajte vodu i šećer, dodajte jagode i pustite da prokuha i da se jagode otope. Zgniječite ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješajte s 15 žlica vode pa dodajte u kipuću masu od jagoda. Kuhajte dok se ne zgusne. Hladite postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica na vrhu i komadići od želiranja.

Za žutu kremu miksajte žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodajte oko 1,5 dl mlijeka, a ostalo mlijeko zakuhajte. U zakuhalo mlijeko ulijte smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhajte dok se ne zgusne. Pomozite si pri tome mikserom, jer tako krema neće imati grudice. U ohlađenu kremu dodajte i izmiksajte margarin.

Za čokoladni preljev otopite čokoladu s margarinom i uljem. Na pladanj stavite jednu polovicu biskvita, premažite ga crvenom kremom, zatim žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva pa sve skupa ponovite. Na kraju po želi možete staviti šlag kao dekoraciju.

cafe.hr