FOTO  Najzabavnije uskršnje igre u kojima će i odrasli uživati

igre, Uskrs, djeca i odrasli

Potraga za pisanicama

Potraga za jajima jedna je od tradicionalnih uskrsnih igara, a kako biste ju učinili zanimljivijom i posebnijom, začinite ju s nekoliko inovativnih detalja. Tako neka cilj bude skupiti isti broj jaja, ali određene boje, a tko prvi sakupi sva jaja iste boje je pobjednik.

Također, igri možete dodati i jedno zlatno jaje, a onaj tko ga pronađe dobiva posebnu nagradu.

"Zekado"

Od komada kartona izradite metu tako što ćete na njoj nacrtati zeca, a umjesto usta, trbuha i šapica izrežite rupe te pored svake napišite broj bodova koje igrač dobiva ako ju pogodi. Umjesto strelica koristite bombone ili kolutove mrkve.

Odredite cilj - predlažemo 101, a igrač koji prvi skupi točno taj broj bodova je pobjednik.

Vruće jaje

Ova igra inspirirana je uskrsnom igrom iz srednjeg vijeka poznata kao festival bacanja jaja. Nakon doručka, najstarija osoba neka uzme jedno tvrdo kuhano jaje i dobaci ga idućoj osobi, a ona idućoj osobi i tako u krug sve dok kazaljka na satu ne dođe do broja 12. Osoba u čijim je rukama jaje u tom trenutku je pobjednik.

Ples oko jaja

Ples oko jaja također je jedna od tradicionalnih uskrsnih igara za sve uzraste. Postavite jaja na pod i podijelite se u parove. Upalite glazbu i plešite oko jaja, pazeći da ih ne razbijete. Zadnji par koji ostane plesati, a da nije zgazio ni jedno jaje je pobjednik.

Bacanje jaja

Podijelite se u parove, a svaki par neka uzme jedno sirovo jaje. Svaki igrač neka stane nasuprot svog para na udaljenosti od oko dva metra. Svaki par se međusobno lagano dobacuje jajima, a cilj igre je održati jaje u komadu što duže.

Također, ova igra može se igrati u dvije varijante. U prvoj igrači igraju jedan protiv drugog, dok se u drugoj parovi bore protiv parova. Zadnji par čije je jaje ostalo nerazbijeno je pobjednik.

Izvor: index.hr