Najukusnija jaja koja jednostavno morate imati na svom proljetnom meniju

recept, kuhana jaja, Uskrs

Teško je zamisliti uskrsno jutro bez tradicionalnih namirnica poput šunke, mladog luka te neizostavnih ‘vražjih jaja' koja svake godine iznova oduševljavaju okusom i izgledom. Iako su punjena jaja neizbježna svakog Uskrsa, često su zaboravljena tijekom ostatka godine. Donosimo recept koji će to promijeniti.

Sastojci za 'vražja jaja':

8 velikih jaja
2 velike žlice majoneze
1 velika žlica kiselog vrhnja
½ čajne žličice bijelog octa
½ čajne žličice začinjenog senfa
¼ čajne žličice bijelog šećera
malo soli
malo crnog papra

Priprema 'vražjih jaja':

Prvi korak je pripremiti tvrdo kuhana jaja.

Nakon što su jaja tvrdo kuhana izlijte još uvijek toplu vodu iz posude s jajima i protresite ju kako bi ljuska jajeta lagano napuknula. Jaja prebacite u posudu s ledenom vodom, dodajte malo soli i ostavite da se ohladi 5 minuta.

Nakon što ogulite jaja, prerežite ih na pola po dužini. Izvadite žumanjke, premjestite ih u drugu zdjelu i pomiješajte ih s ostalim sastojcima. Prvo dodajte majonezu, zatim ocat, senf, šećer i papar, a na kraju, kako bi ste dobili mekano i ukusno punjenje, cijelu smjesu pomiješajte s jednom velikom žlicom kiselog vrhnja.

Polovice bjelanjaka poslužite na pladnju i napunite ih ukusnim punjenjem. Važno je i da punjena jaja na vašem blagdanskom stolu budu precizno dekorirana. Najlakše je smjesu za punjenje ubaciti u vrećicu za zamrzavanje i kroz malu rupicu pažljivo puniti bjelanjke.

zadovoljna.hr