Najmlađa kandidatkinja Anka Cvitanović pobjednica kulinarskog showa

Anka Cvitanović, kuhanje, show
Nakon 11 tjedana borbe s ostalih 13 konkurenata ona je postala prva pobjednica RTL-ova kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!". Osvojila je 100.000 kuna, koje će uložiti u uređenje obiteljske kuće. Anka će dio dati i stradalima u nedavnim poplavama. Mlada kuharica iz Prološca kraj Imotskog, u superfinalu bila je bolja od Nenada Oraka (52). Originalan desert od koprive koji je oduševio žiri, posebno Željku Klemenčić, osigurao joj je završni dvoboj.

- Anka je bila dosljedna i nije odstupala od svojih ideja. To joj je i donijelo pobjedu. U superfinalu napravila je bolja jela od Nenada. On je dugo lutao i nije znao izabrati namirnice jer nije znao što će kuhati - rekao je član žirija, kuhar Tomislav Špiček. Počasni gost žirija, Marin Medak, kaže kako je Anka uspjela jer od prve minute dvoboja nije dizala glavu od stola.

- Nenad sat vremena nije znao što bi radio. Anka je dala svu ljubav u stvaranju ta tri slijeda te je zasluženo pobijedila - rekao je Medak. Domaći gastroguru Željka Klemenčić smatra da je Anka pobijedila zbog svoje smirenosti. Pobjednica je svoje prvo jelo skuhala s četiri godine. Djed ju je čuvao dok je mama radila.

- On je zaspao, a ja sam ogulila krumpir i mrkvu te sam uspjela napraviti jestivi pire - prisjetila se Anka Cvitanović.

24sata.hr