FOTO  Najava: Mostarski karneval u subotu 06.02.2016

karneval  mostar
Program će se održati u subotu 06.02.2016. godine sa početkom u 11.00 sati a postrojavanje povorke tj. njen početak će biti će na Mostarskoj šetnici.
Što se tiče organizatora ove povorke zajedno surađuju Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar.

Što se tiče sudionika ovogodišnje povorke osim Mostarskih mažoretkinja koje će ove godine imati tematsku masku pod nazivom „Frozen", Hrvatske Glazbe Mostar predstaviti će se mališani iz dječjih vrtića „Zvjezdice" sa maskom Leteći baloni, dječjeg vrtića „Zvončić „koji će zajedno u suradnji sa dječjim vrtićem „Sunčani Most" predstaviti svoju masku „Rase" .

Od osnovnih škola u povorci će se predstaviti 3. Osnovna škola sa maskom Bebe, OŠ Ilići sa maskom Žabe i Cvjetovi te OŠ Petra Bakula .

Ove godine će se program i nešto proširiti pa će se samoj povorci prethoditi i kratko predstavljanje svih sudionika ispred platoa HD Kosače.
Naime, povorka koja će se formirati u Mostarskoj šetnici će krenuti u 11.00 sati prema HD Kosača gdje će po prolasku ispred samog ulaza u HD Kosaču svaka grupa imati svoje kratko predstavljanje i nastaviti se kretati dalje u povorci.
Animatori programa ispred HD Kosača biti će glumci Malog teatra Mostar Ivo Krešić i Monika Kolar.
U programu bi sudionike povorke nagradili sa simboličnim poklonima naših donatora KB d.oo. , knjižara Inga te Techno shop Mostar.

Nakon predstavljanja svih grupa povorka će se kretati u smjeru prema zgradi Spajalica. Po dolasku kod zgrade Spajalice će se proći ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi „Mostarka". Nas raskrsnici kod „Mostarke" će krenuti Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije. Od zgrade kirurgije će skrenuti u smjeru prema Rondou . Povorka završava ispred HD Kosače.

Nakon koncu povorke svi sudionici će se moći počastiti krafnama naših donatora Pekarne Suncokret, Pekarna Julija i Pekarna Rondo.