Muffini sa sladoledom od badema

mufini, sladoled, domaći sladoled
Ukusan domaći sladoled od badema posluži uz tople čokoladne muffineDok sam čistila jagode sjetila sam se nekih namirnica koje bi ga mogle napraviti zanimljivijim, s bademima i čokoladom znala sam da ne mogu pogriješiti

Sastojci:


Sladoled:

1 šalica bademovog mlijeka
1/3 šalice zobenih pahuljica
1/4 žličice soli
1 žličica vanilije
1/2 šalice smeđeg šećera
1 1/4 šalice slatkog vrhnja
po želji malo muškatnog oraščića i ruma
2 i 1/2 šalice jagoda
1 šalica nasjeckanih badema

Muffini:

150 g maslaca
150 g tamne čokolade
150 g smeđeg šećera
2 jaja
100 g integralnog brašna + 20 g običnog brašna
1 žlica kakaa u prahu
cimet, vanilija

Priprema:


Sladoled:

U bademovom mlijeku skuhaj zobene pahuljice oko 10 minuta. Pred kraj kuhanja dodaj sol, vaniliju, muškatni oraščić, rum, 1/4 slatkog vrhnja i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. Smjesu ostavi da se ohladi. Za to vrijeme očisti jagode te ih nasjeckaj na komadiće. Ostatak slatkog vrhnja istuci te smjesu, jagode i bademe lagano umiješaj u istučeno vrhnje. Sladoled stavi u zamrzivač na oko 3 do 4 sata. Svakih pola do jedan sat sladoled promiješaj kako se ne bi stvorili kristalići.
Muffini:

Maslac i čokoladu otopi na pari te umiješaj šećer. Zajedno prosij brašno i kakao te postepeno ulijevaj smjesu maslaca i čokolade. Polako dodaj jedno po jedno jaje te začine po želji. Smjesu rasporedi u kalupiće za muffine te peci na 180 stupnjeva oko pola sata. Sladoled posluži s toplim muffinima.

Dobar tek!