Mrzite ponedjeljak? Evo sjajnih savjeta kako da ga barem malo zavolite

ponedjeljak, početak, mržnja, raspoloženje, trikovi, hormoni za dobro raspoloženje, raspoloženje, bolje raspoloženje
Mrzite početak radnog tjedna? Kad vam netko spomene ponedjeljak padnete u depresiju? Evo nekoliko savjeta da bi si barem malo uljepšali taj mrski dan.

Naspavajte se dovoljno
Nema ničeg goreg od teškog buđenja ujutro s tamnim podočnjacima. Potrudite se da nedjeljna večer bude večer za odmor kako biste se ujutro lakše probudili.

Nova playlista

Ponedjeljkom osvježite svoju listu pjesama na playeru. U omiljene pjesme uvrstite uvijek nešto novo da vam lista ne bi dosadila. Ubacite inspirativnu i pozitivnu glazbu, ili nešto malo brže kako biste se razbudile. Važno je samo da izbjegnete monotoniju!

Ponedjeljak je dan od akcije

Stalno razmišljate o promjeni, neispunjenim željama I neostvarenim idejama? Treba nešto poduzeti, možda je za vas to početi vježbati, prestati puštiti, možda krenuti na dijetu, možda tražiti povišicu ili pokrenuti vlastiti posao.

Uhvatite sunce
Vitamin D koji dobivamo izlažući se svjetlosti sunca podiže razinu serotonina, hormona sreće. Pješačite do posla uz jutarnje sunce ili prošećite s kolegom na pauzi za ručak. Samo petnaest minuta dnevno druženja sa suncem smanjuje pojavu depresije.

Napravite nešto lijepo za sebe kada se probudite

Meditacija je dobar izbor za jutarnju relaksaciju. Možete se istuširati i malo hladnijom vodom i napraviti sebi dobar i zdrav doručak uz glazbu koja vam diže raspoloženje.

Obucite omiljenu odjevnu kombinaciju

Nošenje omiljene odjeće će vam povećati samopouzdanje i dobro ćete se osjećati. Napravite frizuru i našminkajte se. Neka ponedeljak bude dan kada će sve kolege jedva čekati da vide kako izgledate.

Isplanirajte nešto zabavno za kraj dana

Bez obzira kakav vam je dan bio, isplanirajte navečer sustret sa prijateljima ili partnerom. To će vas sigurno oraspoložiti ukoliko ste imali loš dan, ili će dobar dan učiniti još boljim.

I zapamtite: Ponedjeljak je prepun mogućnosti

dnevno.hr