FOTO  Mostarsko cvijeće na Festivalu cvijeća

mostarske mažoretkinje

Tako je i ovaj put. Naime, najstariji tim Mostarskih mažoretkinja - njih 20 - sudjelovat će na Festivalu cvijeća koji se od 24. do 27. kolovoza održava u francuskom gradiću Bagnères-de-Luchon.

Inače, Festival cvijeća u ovom prelijepom gradu na jugozapadu Francuske, u blizini granice sa Španjolskom, ima tradiciju dugu 118 godina. Bagnères-de-Luchon ima zanimljivu povijest, a poznat je i po svojim termalnim izvorima.

- Mostarske mažoretkinje su jedine predstavnice Bosne i Hercegovine na Festivalu cvijeća, čine se posebno ponosimo. Na festivalu sudjelujemo zahvaljujući iznimnoj suradnji s našom agencijom FV Productions i menadžerom Florianom Virgilijem. S nama putuje i Limena glazba iz Fužina i mogu reći da smo oduševljeni svime onime što smo čuli o ovom prekrasnom francuskom mjestu. Na samome festivalu sudjeluju orkestri i plesačke skupine iz cijeloga svijeta - limena glazba, puhači, mažoretkinje i ne sumnjam da će nam biti lijepo. Ovakva događanja prigoda su i za stjecanje novih iskustava i novih poznanstava, čemu se uvijek iznova posebno radujemo - kaže Anja Puhalo, voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja.

Inače, osim nastupa na festivalu, djevojke će posjetiti Nicu i Barcelonu gdje su planirani turistički obilasci.

Ova ljetna turneja i nastup na prestižnom francuskom festivalu tek su uvertira u novu sezonu Mostarskih mažoretkinja. S dolaskom rujna, počinju upisi novih članica, probe i mnogobrojni nastupi.

Kako kaže Anja Puhalo, sve zainteresirane djevojčice detalje o upisima i svim ostalim aktivnostima Mostarskih mažoretkinja moći će naći na službenim Facebook stranicama te na portalima.

Piše: Misijana Brkić-Milinković